Dierenwinkel Weert verbouwd in nieuwe Pets Place-stijl

Woensdag 9 december heropende dierenspeciaalzaak Pets Place na een intensieve verbouwing de deuren van zijn winkel op de Moesdijk 8 in Weert. De nieuwe winkel is ruimtelijker opgezet, heeft een groter assortiment natuurlijke voeding en een eigen trimsalon voor honden.
 
De verbouwing in Weert is onderdeel van de landelijke uitrol van Pets Place nieuwe stijl, waarin naast benodigdheden voor dieren ook aanvullende diensten worden aangeboden. Zo kunnen mensen terecht voor advies bij deskundig personeel en kunnen baasjes hun hond zelf wassen en drogen in de hondenwassalon.

De grote winkel van ruim 1300 vierkante meter heeft de afgelopen maand een flinke opfrisbeurt gekregen. “De winkel is nu overzichtelijker en ruimtelijker opgezet”, aldus Hol. “Helemaal in deze tijden is wat extra bewegingsvrijheid in de winkel fijn.” Naast dierenspeciaalzaak is in de winkel ook een Boerenbond gevestigd waar mensen onder andere terechtkunnen voor planten, tuingereedschap en bemesting.

De heropening van de dierenspeciaalzaak wordt op een later moment op feestelijke wijze gevierd. “We zouden de opening heel graag groots vieren natuurlijk, maar om de veiligheid te kunnen waarborgen hebben we besloten het klein te houden.” Vanwege de coronamaatregelen kunnen er onder andere minder mensen tegelijkertijd welkom op de winkelvloer en zijn de koopavonden geschrapt. “Zodra het weer veilig is, zijn we van plan alsnog een feestje te vieren met leuke festiviteiten voor baasjes en hun dier.”

Over Pets Place

Pets Place is onderdeel van IJsvogel Retail, marktleider op het gebied van dierenspeciaalzaken in Nederland. Het bedrijf heeft 175 dierenwinkels door het hele land en is van plan om in de komende vier jaar het aantal vestigingen uit te breiden naar 230. In 67 winkels in het zuiden van Nederland zit Pets Place onder één dak met Boerenbond, eveneens onderdeel van IJsvogel Retail. Daarnaast heeft het bedrijf een groothandel en een zeer sterk groeiende webshop. Vorig jaar steeg de consumentenomzet van het bedrijf naar ruim 180 miljoen euro. De omzet van de groothandel was 45 miljoen, wat omgerekend naar consumentenomzet nog eens 100 miljoen euro opleverde. Pets Place, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Ede, heeft ongeveer 1200 werknemers in dienst.

Bekijk ook