DA opent belangrijk nieuwe winkel in Amsterdam

Dat de ondernemers van de Van der Werff Groep een ambitieus plan hebben weten we al. Maar dat de eerste winkel van de voormalige Care & Beauty ondernemer Harry Piet op IJburg zo verbouwd is, was nieuws. Met het al bestaande team en de professionals van het servicekantoor van NDS (Nederlandse Drogisterij Service, de organisatie achter DA) is er een heropening geweest. Samen met de formule van Beauty X zijn met name de verzorging- en parfumerie-elementen prachtig uitgevoerd. Er was al een sterk assortiment in gezondheid en natuurlijke voeding, maar een groot potentieel van beauty was nog niet sterk ingevuld.

Het is niet de blauwdruk voor alle winkels die overgenomen zijn van Care & Beauty maar een belangrijke eerste stap in de aangekondigde ombouw. Afgelopen december waren Piet en Van der Werff al in het nieuws met deze overname. De winkels in Heerhugowaard, Haarlem, Amsterdam Herenstraat, Diemen, Weesp en drie winkels in Purmerend staan nog op de lijst. In hoeverre daar ook de DA-formule zo wordt geïmplementeerd is nog onduidelijk. Wel gaat Van der Werff door met het ingezette plan en smaakt het succes naar meer. De ras ondernemer is gesteund door twee partners en had al een DA in Kudelstaart. De samenwerking tussen DA en Van der Werff bestaat al langer. Een trotse Ruud van Munster geeft als voorman ook ruim toe dat deze deal belangrijk is voor het hele netwerk. “De winkels zijn niet helemaal nieuw voor ons, omdat we ze allemaal al als klant hadden bij NDS en Holland Pharma. Dat we gefaseerd DA op de pui mogen zetten is natuurlijk wel een wezenlijke stap in de richting van meer zichtbaarheid als de echte service drogist en gezondheidsgids in Nederland!

“Een parel op IJburg’, zo typeerde de allereerste klant de winkel toen hij afrekende. Een voorbode van de vele enthousiaste reacties die het team in ontvangst mocht nemen. De hele week gelden er kortingsacties en het team werd door vele belangstellende bezocht.

 

Bekijk ook