Coop opent 300e supermarkt

Coop bereikt de mijlpaal van 300 supermarkten en vierde dit in Kootwijkerbroek. Dit gebeurde tijdens de opening van de voormalige EMTÉ-winkel op 4 februari aan de Wesselseweg van het Gelderse dorp. Dit is de eerste ondernemerswinkel die is omgebouwd van EMTÉ naar Coop.

Maarten Ebben, directeur Winkeloperatie: “Coop is op stoom. We groeien op alle fronten: zowel in consumentenomzet, online áls in aantal winkels. Dankzij de overname van 51 EMTÉ-supermarkten afgelopen jaar is de groei van het aantal locaties in een stroomversnelling geraakt. We werken in hoog tempo aan de ombouw en openen daarnaast ook compleet nieuwe winkels. Met als resultaat dat we nu door de grens van 300 supermarkten breken!”

Voor ondernemer Arjan van ’t Goor is het dubbel feest. Hij neemt op 4 februari het stokje over van zijn ouders en is blij dat zijn supermarkt in Kootwijkerbroek verder gaat als Coop: “We zijn er klaar voor om onze klanten te verrassen met een topwinkel. In de vernieuwde winkel vinden zij alles wat je mag verwachten van een moderne supermarkt: van een compleet assortiment met lokale producten en opvallende versafdelingen tot praktische zelfscankassa’s.”

Bekijk ook