Bagels & Beans verwelkomt jongste franchisenemers

Volgende week woensdag opent Bagels & Beans een nieuwe vestiging in de Lombardenstraat in Bergen op Zoom. Deze nieuwe vestiging wordt gerund door Koen van Bijsterveldt (21) en Yanouk Bouter (22). Zij zijn de jongste en op een na jongste bagelbazen ooit. Tijd voor een interview met deze franchisenemers.

Jullie zijn de jongste Bagels & Beans franchisenemers, hoe bevalt dat?

Koen: “Ja, dat is wel bijzonder. Maar het voelt niet als iets vreemds. We hebben allebei een echt horecahart en dit is onze droom.” Yanouk: “We zijn heel ambitieus en zitten vol passie. Dat heeft ons gebracht waar we nu zijn. Daar zijn we best trots op.”

Jullie openen samen een Bagels & Beans, hoe is dat zo gekomen?

Koen: “In het begin van onze relatie, drie jaar geleden, werkte ik bij Bagels & Beans in Hoofddorp en werd na een tijdje bedrijfsleider. We zochten meer personeel en ik kende nog wel een heel leuk meisje.” Yanouk: “Dat was ik dus. Ik werd aangenomen en was meteen weg van Bagels & Beans.” Koen: “Toen we daar samen werkten, begonnen we al stiekem te dromen van een eigen Bagels & Beans. Maar voordat het zover was, hebben we eerst nog anderhalf jaar een ijssalon gerund in Amsterdam.”

Een ijssalon?

Yanouk: “Dat was erg leuk en we hebben heel veel geleerd in die tijd. Die lessen kunnen we nu goed gebruiken! Wel kwamen we er toen achter dat we meer van de lunchroomhoreca zijn. We misten de sfeer van Bagels & Beans. Bij een ijssalon is het contact met de mensen heel vluchtig. Als er op een warme zomerdag een lange rij staat, heb je niet echt tijd om met de klanten te praten. We verheugen ons erop dat we onze gasten straks echt in de watten kunnen leggen.”

Wat verwachten jullie van je nieuwe leven als franchisenemer?

Yanouk: “Met plezier werken en een heleboel gezelligheid. We vinden het leuk om een praatje te maken met onze gasten en ze een welkom gevoel te geven. En ze natuurlijk te laten genieten van heel veel lekkers.” Koen: “Wat wij het liefst willen, is dat mensen blijer de deur uitgaan dan dat ze binnenkwamen. Hun dag beter maken met gastvrijheid, mooie koffie en heerlijke bagels.”