Bagels & Beans sluit huurovereenkomst voor nieuwbouw De Brabander in Tilburg

In het derde kwartaal van 2022 is het zover: dan wordt De Brabander opgeleverd, het op de architectuur van Chicago geïnspireerde woongebouw dat straks de skyline van de Tilburgse Spoorzone siert. Bagels & Beans, de grootste espressobarformule van Nederland, heeft een meerjarige huurovereenkomst gesloten voor een ruime hoekunit in de commerciële plint van het markante gebouw.

Stadshuiskamer bij station

Tilburgers zijn al jaren bekend met de vrijplaats voor bagels, koffie en geluk: de nieuwe Bagels & Beans vlakbij het treinstation, komt er in aanvulling op de bestaande vestiging aan de Oude Markt. De locatie in de Spoorzone betreft een hoekunit van De Brabander met een oppervlakte van 150 m2 en een ruim terras. Oftewel: de ideale plek voor een gezellige stadshuiskamer, waar je even binnenwipt op weg van of naar het station.

Groeiplannen

Net als alle horecabedrijven had Bagels & Beans het niet gemakkelijk tijdens de dubbele horecasluiting, laat mede-eigenaar Lizan van der Pol weten. Maar de organisatie is goed door de coronaperiode gekomen, ziet volop kansen en kijkt positief vooruit. ‘Alle Bagels & Beans vestigingen zijn nog open en we hebben veel geleerd van deze uitdagende periode. Ook zijn we nieuwe initiatieven gestart, zoals een samenwerking met Jumbo Supermarkten, waar onze biologische sesam- en volkoren bagels sinds januari in de schappen liggen. We verwachten op korte termijn nog meer locaties aan te huren en zijn daarnaast nog op zoek naar leuke plekken waar we onze gasten blij kunnen maken met bagels, koffie en geluk.’

Bij Bagels & Beans houden ze niet van stilzitten. Midden in de tweede horecasluiting werd een verse menukaart gelanceerd en zelfs een nieuwe vestiging geopend in Leiden. De werving van franchiseondernemers, de zogeheten ‘bagelbazen’, loopt eveneens door. Lizan: ‘Eind juli was er een Biketour voor potentiële bagelbazen langs drie Amsterdamse vestigingen. Dat was een groot succes en de deelnemers waren erg enthousiast, daarom deden we dat eind augustus nog eens in Utrecht.’

Over Bagels & Beans

Bagels & Beans is sinds 1996 de vrijplaats voor bagels, koffie en geluk. Een plek waar de waan van de dag plaatsmaakt voor een moment van rust en iets lekkers. Koffie of thee met iets erbij, een belegde bagel, bijvoorbeeld met creamcheese of de vegetarische Paddoburger, of een van de salades, sappen of healthy bites. Vers bereid, klaar terwijl je lacht.

De typische Bagels & Beans-sfeer met nadruk op persoonlijke aandacht en ambachtelijkheid heeft de afgelopen 25 jaar steeds meer fans gemaakt. Gelukkig maar, het is een bewezen medicijn tegen de gejaagdheid die onze levens tegenwoordig kenmerkt.

 

Bekijk ook