Amazing Jewelry binnen 4 minuten gefinancierd

Ondernemersduo Jacometti en Twelkemeijer hebben onlangs de masterfranchiselicentie aangeschaft voor Amazing Jewelry in Nederland. Voor de realisatie van de flagship-store in het vernieuwde Hoog-Catharijne in Utrecht hadden ze een investeringsvraag van €100.000. Afgelopen maandag is het benodigde bedrag binnen 4 minuten gefund via crowdfundplatform Capital Circle.

Jacometti en Twelkemeijer verwachten - gebaseerd op de kennis en ervaring van het reeds internationaal opererende Amazing Jewelry - zo'n 50 franchisevestigingen en een online shop in Nederland te kunnen realiseren. Eerste stap in de uitrol van het nieuwe merk op de Nederlandse markt is het openen van een flagship-store op een Triple-A locatie in het vernieuwde Hoog Catharijne in Utrecht.

Over Amazing Jewelry

De Deen Jesper Nielsen maakte al eerder het sieradenmerk Pandora wereldberoemd. “Met Amazing Jewelry is hij van plan dit succes te overtreffen. Hij heeft goed gekeken naar de werking van fast-fashion ketens als Zara en H&M en schudt de juweliers-business op met dezelfde disruptieve principes. Door de keten en daarmee de time-to-market drastisch in te korten, kunnen de prijzen omlaag. Hiermee komt fine-jewelry ook voor millennials binnen bereik. Winkels op triple-A locaties, volledig toegespitst op deze doelgroep (met led-walls, muziek, interactieve instore activiteiten en snel wisselende collecties) zijn zowel de marketing van het merk als verkooppunt in één”, vertelt een woordvoerder van de franchiseformule.

Bekijk ook