Nummer 6 - 2002

Thema Horeca

New York Pizza

Pizza's met fun De woorden buitelen over elkaar tijdens het gesprek met Philippe Vorst en Bart Jan Wijsman, de twee...

Fastfood met eigentijds concept

(Meer dan) Simply Bread Kwaliteit, individuele smaak en gezondheid. Dat zijn de sleutelbegrippen van het...

Brasserie Entree

Algemeen

Onlangs werd de dertiende vestiging van Entrée Brasserie geopend. De komende jaren wil de groothandel Sligro met...

Tien vragen aan Erik Manders

Interview

In deze rubriek legt de redactie een aantal vragen voor aan iemand uit de samenwerkingswereld en laat hem of haar...

Franchise en horeca, kan dat wel samen?

Uitgelicht

In de hotel-, restaurant- en cafébranche kennen we franchising vooral in fastfood, restaurantbedrijven en...

Expert, 35 jaar en nog steeds groeiend

Uitgelicht

De eerste ledenlijst van Expert dateert van 1967 en omvat 64 deelnemende vestigingen. Toen besloot een Nederlandse...

Franchisenemer in opleiding

Enkele dagen uit de opleiding van franchisenemers Van starter naar vakbekwaam Gildenhuis franchisenemer Het...

Stel een vraag nr.1

Interview

Vragen staat vrij...

Spar start opnieuw

Doorgroeien van 271 naar 400-500 buurtwinkels Nieuwe start voor Spar In januari van dit jaar werd de Spar...

Concurrentiebedingen in franchiseovereenkomsten

Juridisch

Bepaalde afspraken tussen franchisenemers en franchisegevers laten zich pas goed voelen als de...

Hippopotamus: pilotvestiging in Brussel winstgevend

Reportage

Hippopotamus is een franchiseformule die reeds in negen verschillende landen succesvol uitgebouwd werd en klaar is...

Terugblik Nationale franchisedagen

Nationale Franchisedagen 2002 kleinschalig Tevredenheid overheerst over beurs Van 14-16 oktober vonden in de...

Vakblad

Tweemaal per jaar verschijnt het vakblad Franchise+ waarin de vele kanten van franchising worden belicht.