Welkoop

  Het worden van een franchisenemer bij Welkoop biedt een unieke gelegenheid voor enthousiaste ondernemers. Welkoop staat bekend als dé winkel voor iedereen die graag buiten actief is, met een speciale focus op alles wat groeit en bloeit. Klanten vinden bij Welkoop een praktisch assortiment en betrouwbaar advies.

  Tuin, dier en kleding

  Het aanbod van Welkoop bestrijkt een breed spectrum: tuin, dier en kleding. De organisatie, met de slogan 'Weet wat te doen', belooft de beste adviezen en service in deze categorieën, zowel in de meer dan 160 winkels als online via Welkoop.nl. Het assortiment varieert van diervoeding en -gezondheidsproducten tot planten, tuingereedschap, tuinmachines, en een verscheidenheid aan kleding en schoeisel. Naast kwalitatieve producten, biedt Welkoop in haar nieuwe formule winkels, gelanceerd in 2022, ook diverse services aan, zoals voedingsadvies, nagels knippen, gebitscontroles, grondtests en machineonderhoud. Duurzaamheid en kwaliteit staan bij Welkoop hoog in het vaandel, wat onder meer blijkt uit het feit dat de organisatie meerdere malen bekroond is tot ‘Beste Tuinspeciaalzaak’ en ‘Beste Dierenspeciaalzaak’.
   

  Het hoofdkantoor en distributiecentrum van Welkoop Retail zijn gevestigd in Apeldoorn, waar meer dan 200 medewerkers zich inzetten om de marktpositie van Welkoop verder te versterken.

  Nieuwe Formule

  Met de nieuwe formule, geïntroduceerd in 2022, versterkt Welkoop haar strategie 'weet wat te doen' door deze letterlijk in de winkels te implementeren. De formule spreekt nieuwe doelgroepen aan en biedt in-store servicepunten voor optimaal advies en service. Deze frisse, klantgerichte aanpak kenmerkt zich door een vernieuwde winkeluitstraling en een overzichtelijke indeling. In de komende jaren zullen alle Welkoop-winkels volgens deze nieuwe standaard worden omgebouwd.

  Welkoop is gericht op landelijke dekking en verdere groei van de formule, met plannen om nieuwe winkels te openen op locaties waar Welkoop nog niet vertegenwoordigd is. Cruciaal voor dit succes zijn de samenwerkingen met franchisenemers die een sterke lokale binding en marktkennis hebben.

  Geïnteresseerd in deze formule?
  Informatie aanvragen
  Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
  Informatie aanvragen
  Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
  Direct informatie aanvragen

  Kerncijfers

  Franchise sinds
  1970
  Aantal vestigingen
  165
  Waarvan franchise
  88
  Entreegeld
  €10.000
  Gemiddelde aantal FTE

  10

  Totale investering
  €300.000
  Benodigd eigen vermogen
  €90.000
  NFV lid
  Ja