Stabilum

Stabilum is afkomstig van het Latijnse woord 'stabilis'. Dit heeft als betekenissen 'stabiel' en 'duurzaam', wat meteen het streven verduidelijkt in de missie om de financiën op orde te krijgen. Vanwege ziekte, handicap, ouderdom of andere bijzondere omstandigheden zijn personen niet (meer) in staat om zelfstandig beslissingen te nemen over de financiën. Wanneer dit langzamerhand verandert in één grote rompslomp staat de franchisenemer van Stabilum klaar om een overzichtelijke balans te creëren in de inkomsten en uitgaven. Uiteraard zijn de problemen niet op korte termijn verholpen. Franchisenemers investeren daarom in duurzame relaties met hun cliënten, zodat ze een mooie en evenwichtige toekomst tegemoet kunnen gaan.

Bij Stabilum kun je nu zelfstandig ondernemen in een bewezen succesvol concept. Dat betekent dat je als kleine startende organisatie meteen de uitstraling, systemen en processen hebt van een grote solide organisatie.

Bewindvoering

Bewind is een beschermingsmaatregel om personen te beschermen die niet goed in staat zijn om voor de bezittingen en het vermogen te zorgen. De kantonrechter benoemt een bewindvoerder die als financieel vertegenwoordiger optreedt. De aangewezen bewindvoerder houdt de administratie bij van de goederen van betrokkene en zorgt ervoor dat de inkomsten van diegene die onder zijn bewind staat op de juiste manier worden besteed.

Doelgroep

De doelgroepen die Stabilum voornamelijk bereikt zijn verstandelijk gehandicapten, psychogeriatrische patiënten, psychiatrische patiënten, patiënten met een verslaving, mensen die kampen met problematische schulden en laaggeletterden of analfabeten. 

Aantal mensen onder bewind

Het aantal mensen dat door schulden onder toezicht is komen te staan van een bewindvoerder is de afgelopen jaren fors gestegen. In 2013 waren ongeveer 35.000 mensen onder bewind gesteld, terwijl dat aantal in 2018 is gestegen tot ruim 56.000: een stijging van ongeveer 60%. De totale groep van mensen die onder bewind staat is echter veel groter. In 2018 waren dit 255.150 personen. 

Waarom Franchisen bij Stabilum?

Opleiding en wekelijkse educatie
Je start met een post-HBO opleiding bewindvoerder en zult vervolgens de theorie in de praktijk toepassen. Dit zul je niet alleen doen met fictieve cliënten en casussen, maar ook met echte cliënten. De eerste cliënten krijg je namelijk van ons toegewezen. Zo stomen we je klaar voor het werk en genereer je ook nog eens meteen omzet. Ben je volledig ingewerkt, dan is het belangrijk dat je kennis up-to-date blijft. Om dit te bewerkstelligen volg je een educatietraject waarin je wekelijks korte lessen volgt, zodat je op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen binnen jouw vakgebied.

Helpdesk en coaching
Bij je eerste cliënten zul je intensieve begeleiding krijgen. De begeleiding stopt niet daar. Zo zal er een helpdesk klaarstaan om je bij te staan wanneer je ergens tegenaan loopt. Je begeleider/coach zal je verder wegwijs maken en continu de ontwikkelingen van jouw bedrijf met je evalueren, zodat jij het maximale eruit kunt halen. 

Plaatsonafhankelijk werken
Je werkt volledig digitaal. Ook de post van je cliënten ontvang je digitaal. Dat maakt dat je waarschijnlijk niet meteen een kantoorruimte nodig zult hebben. De kosten voor jou als startende ondernemer zullen mede hierdoor laag uitvallen. Het uitgangspunt is: waar een computer en een printer staat kun jij werken!

Schaalvoordelen
Wij hebben de zakenpartners al voor je geselecteerd en voor jou de beste prijzen onderhandeld. Denk hierbij aan kosten voor het drukwerk, software, boekhouder, accountant en meer.

Kwaliteitswaarborging
Het wiel is al voor je uitgevonden. We werken met de beste systemen en richten jouw systeem en processen zodanig in dat je efficiënt en effectief kunt werken. Daarnaast staan onze partners, met ieder hun eigen expertise, altijd voor je klaar. Hiermee is jouw bedrijf een geoliede machine.

Krachten bundelen
Alle randzaken zijn voor je geregeld zodat je je volledig kunt richten op dat wat jij het leukst vindt. Je hebt naast de helpdesk ook je mede-franchisenemers waar je mee kunt sparren en mee samenkomt in verschillende overlegstructuren. Je hebt de mogelijkheid om kennis, maar ook kosten met elkaar te delen. Samen maken we van ons bedrijf een succes!

Geïnteresseerd in deze formule?
Direct informatie aanvragen

Kerncijfers

Franchise sinds
2020
Aantal vestigingen
3
Waarvan franchise
2
Entreegeld
€ 12.000
Jaarlijkse fee
18%
Totale investering
€ 12.000
Eigen vermogen
€ 12.000