Racesquare

  Met een duidelijke visie om raceplezier naar mensen te brengen, heeft Racesquare een unieke positie in de markt verworven door klanten een authentieke Formule 1-ervaring te bieden in een virtuele omgeving.

  Geschiedenis en ontwikkeling

  Opgericht door Floris Boers en Niels Roodenburg, werd Racesquare in 2019 gelanceerd met een duidelijke missie:

  Formule 1 toegankelijk maken voor iedereen.

  De opening van hun eerste locatie in Utrecht in 2020, in samenwerking met de F1 als het 'Official F1 Circuit Centre', markeerde het begin van hun expansie. In de daaropvolgende jaren openden ze nieuwe locaties, waaronder die op het iconische Circuit van Zandvoort en het Hollywood Events Centre in Rotterdam.

  Franchisemodel

  Na het succes van de eigen locaties heeft Racesquare franchise geïdentificeerd als een belangrijk onderdeel van de groeistrategie. In juli 2023 werd hun eerste franchiselocatie aangekondigd in Almere, het resultaat van een samenwerking met Bowling Almere, een toonaangevend entertainment centrum in de regio. Deze samenwerking is een voorbeeld van hoe Racesquare zijn aanbod diversifieert en integreert met andere recreatieve activiteiten, zoals bowlen, glowgolf en biljart.

  Aanbod en ervaringen

  De kern van de Racesquare-ervaring is een meeslepende race-ervaring. Of je nu een doorgewinterde simulatieracer bent of nieuw bent in de wereld van virtueel racen, Racesquare zorgt ervoor dat elke bezoeker zich een Formule 1-racer voelt. Dit kan mogelijk gemaakt worden dankzij geavanceerde simulatoren, realistische raceomgevingen en trainingen.

  Daarnaast heeft Racesquare vestigingen in verschillende steden zoals Zandvoort, Utrecht, Rotterdam, Alkmaar en Zwolle. Deze locaties zijn uitgerust met 'virtual grids' die bestaan uit geavanceerde simulatie-opstellingen, compleet met geavanceerde hardware, force feedback-technologie en sfeerverhogende elementen zoals licht, rook en geluidseffecten.

  Visie en uitbreiding in de toekomst

  Met de opening van haar vestiging in Almere zet Racesquare een belangrijke stap in de landelijke uitbreidingsplannen. In samenwerking met lokale partners zoals Bowling en Glowgolf Almere streeft Racesquare naar een complete entertainmentervaring. Gasten kunnen genieten van een adrenaline-gevulde, competitieve en leuke avond, of ze nu van bowlen, golfen of racen houden.

  Racesquare's toewijding aan het bieden van een geweldige race-ervaring heeft het een trouwe aanhang opgeleverd. Met uitbreidingsplannen en een sterk franchisemodel is Racesquare goed gepositioneerd om zijn voetafdruk in de entertainmentsector te vergroten, zowel nationaal als internationaal.

  Voor potentiële franchisenemers biedt Racesquare:

  • een bewezen bedrijfsmodel
  • brede ondersteuning
  • de mogelijkheid om deel uit te maken van een groeiend merk. 

  Ben jij nieuwsgierig naar de mogelijkheden bij deze unieke, vooroplopende franchiseformule? Kom in contact!

  Geïnteresseerd in deze formule?
  Informatie aanvragen
  Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
  Informatie aanvragen
  Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
  Direct informatie aanvragen

  Kerncijfers

  Aantal vestigingen
  3
  Benodigd eigen vermogen
  €0