Mano Bowls

Wil jij lekker en gezond ondernemen? Start je eigen Mano Bowls, sinds 2019 hét healthy fastfoodconcept waar gasten hun dagelijkse vitamines kunnen verkrijgen. 

Het succes van Mano Bowls begon een aantal jaar geleden op de Aalmarkt in Leiden. Drie Leidse broers zijn na vele ontdekkingen op reis met een missie teruggekomen naar hun geboortestad. Uiteindelijk was de liefde voor Poké dusdanig groot, dat zij besloten hebben het roer om te gooien en hun eigen seafood shop – Mano Bowls – te openen.

Betaalbaar, snel, duurzaam maar vooral laag in calorieën

Mano Bowls gelooft dat iedereen een maaltijd verdient die ze een extra healthy boost geeft. De gerechten zijn dan ook even heerlijk als gezond en eerlijk voorbereid. Zo kan je samen genieten en 100% opgeladen weer maximaal presteren. Ook als iemand vegetarisch, veganistisch, glutenvrij, lactosevrij of halal wilt eten. Bij Mano’s is alles mogelijk.

Creativiteit is een sleutel tot verandering, verbetering en vernieuwing. Bij Mano’s worden de Poke Bowls persoonlijk samengesteld door de gast. De unieke combinaties zorgen voor een maaltijd die past bij de voorkeuren van de klant. Het aanbod draagt bij een unieke ervaring; elke twist zorgt voor een explosie aan smaak!

Franchisen bij Mano Bowls

De franchisenemer wordt op alle gebieden begeleid door het Mano Bowls team. Je wordt vooraf opgeleid en krijgt training na de opening van jouw vestiging. Samen met Mano Bowls ga je op zoek naar de juiste locatie, waarna je ondersteund wordt met de financieringsaanvraag. 

De voordelen van een samenwerking met Mano Bowls zijn:

 • Je krijgt een coach toegewezen vanaf het startpunt, ook na opening;
 • Een volledig ingerichte vestiging;
 • Centrale inkoop en logistiek;
 • Centrale assortimentssamenstelling;
 • Training en begeleiding;
 • Periodiek intern overleg met andere franchisenemers;
 • Een professionele website &  marketing;
 • Innovatie doorontwikkeling van de formule.

Jouw profiel

Als franchisenemer bij Mano Bowls worden er een aantal eigenschappen van je verwacht, deze zijn als volgt:

 • Je werkt graag met mensen en hecht waarde aan een warme werkomgeving;
 • Horeca ervaring is een pré;
 • Je bent gedreven en ondernemend ingesteld;
 • Je bent bereid om hard te werken en hebt een proactieve houding;
 • Je neemt verantwoordelijkheid voor je eigen vestiging en ziet waar de kansen liggen in je omgeving.

Doe jij mee?

Zie jij jezelf al ondernemen met je eigen Mano Bowls vestiging? Of heb je misschien nog vragen?

 

 

Geschiedenis

Onze reis met Poké Bowl begon 2019 met de eerste Mano Bowls restaurant in Leiden - Aalmarkt. Een hele verademing voor Leiden, want met Mano Bowls heeft Leiden eindelijk kennis kunnen maken met de Hawaiiaanse, maar tevens ook Aziatische maaltijd. Het was dan ook een droom die de drie Leidse broers eindelijk hebben kunnen waarmaken.

Wat je kunt verwachten van Mano Bowls? - een snelle en gezellige eet ervaring met een moderne twist. Vandaag de dag is Mano Bowls toegewijd aan het serveren van dagverse vis, eersteklas sauzen en eersteklas ingrediënten op een manier die snel, handig en heerlijk is.

Toekomst

Mano’s is gericht op de toekomst. Het aanbod - dat bestaat uit variaties van verse groenten, vis en andere proteïne – is op de markt gezet naar behoefte van de klant. De afgelopen jaren hebben zij dit concept doorontwikkeld naar Mano’s vandaag de dag. Het team probeert deze ontwikkelingen door te zetten met een aantal kernwaarden in gedachten; makkelijk, gezond en duurzaam. 

De focus van het urban design ligt op hawaiaanse kleuren van de oceaan en de natuur. Ze omhelst onder andere een positief werksfeer en een warm gevoel voor de gast. Mano’s oogt tegelijkertijd strak als gezellig; de ideale combinatie.

Ondanks dat Poké bowl sinds 2016 een flinke opmars heeft gemaakt in Nederland, kunnen we met de huidige aantallen, nog steeds concluderen dat het een vrij uniek concept is. Een uniek concept wat populair is bij de Nederlanders en dat is een goede basis voor een succesvolle formule.

Onderscheidend

Bij Mano Bowls gebruiken ze niet alleen de meest verse ingrediënten, maar marineren ze ook het vlees en vis om de smaken diep in te laten zinken - net zoals inheemse hawaiianen dat al generaties lang doen.

Mano Bowls geloofd er in dat gezond eten, lekker en betaalbaar hoort te zijn. Dit zie je niet alleen terug in de prijzen, maar ook in hun uitstraling. Ze houden het graag luchtig en hun restaurants zijn hedendaags en met een vleugje urban stijl ingericht.

Naast de Signature Bowls, is het ook mogelijk om je eigen gezonde Poké Bowl samen te stellen. Ook bestaat het menu uit verschillende smaken smoothie bowls en natuurlijk ook de gewone smoothies!

Mano Bowls is de place to be! Je kunt bij ze terecht voor een snelle lunch, heerlijke maaltijdof als gezond tussendoortje tegen een betaalbare prijs.
 

 

Geïnteresseerd in deze formule?
Direct informatie aanvragen

Kerncijfers

Franchise sinds
2019
Aantal vestigingen
3
Waarvan franchise
1
Entreegeld
€ 7.000
Jaarlijkse fee
franchisefee 4-6% en marketingfee 1%
Totale investering
€ 75.000
Eigen vermogen
€ 25.000