Le Pain Quotidien

  Le Pain Quotidien, het bakkerij-restaurant concept, zoekt ondernemers die de kans willen grijpen om deel uit te maken van een gastvrije gemeenschap die draait om lekker eten en betekenisvolle momenten.

  Deze franchisegelegenheid biedt niet alleen de mogelijkheid om een goedlopende bakkerij te runnen, maar ook om de warme sfeer en authentieke smaken van België met anderen te delen.

  Genieten van eenvoud en smaak

  Bij Le Pain Quotidien draait alles om het aanbieden van verse, smaakvolle gerechten gedurende de hele dag. Ze serveren onder andere croissants, roerei, quiches, soepen en salades, allemaal gemaakt met aandacht voor kwaliteit en met veel opties voor vegetariërs en veganisten. De openingstijden zijn ruim, van 08.00 uur tot minstens 18.00 uur, zodat gasten op hun gemak kunnen genieten van biologische lekkernijen.

  De Belgische voedselcultuur vormt de basis van dit concept, waarbij de nadruk ligt op informeel en toegankelijk eten. De sfeer in alle vestigingen is warm en gastvrij.

  Le Pain Quotidien gerecht

  Missie, visie en kernwaarden: Eenvoud en authenticiteit

  De missie van Le Pain Quotidien is het bieden van een plek waar mensen zich thuis voelen, genieten van eenvoudige, heerlijke, authentieke gerechten en een moment van rust ervaren.

  Hun kernwaarden zijn:

  • Kwaliteit: Ze streven naar hoogwaardige producten, uitstekende service en een aangename sfeer.
  • Eenvoud: Ze geloven in minder is meer, van ingrediënten tot menu-opties en inrichting.
  • Gezelligheid: Klantvriendelijkheid en het creëren van een gemeenschapsgevoel staan centraal.
  • Authenticiteit: Ze willen hun bakkerij-erfgoed koesteren en doorgeven aan hun gasten.

  Waarom zou je kiezen voor Le Pain Quotidien?

  Redenen om te geloven

  Le Pain Quotidien heeft een rijke bakkerijgeschiedenis die teruggaat tot meer dan dertig jaar geleden. Ze staan bekend om hun dagelijks vers brood en blijven trouw aan hun ambachtelijke erfgoed.

  De gemeenschappelijke tafel is een kenmerkend onderdeel van Le Pain Quotidien, waar mensen samenkomen en waardevolle momenten delen, zelfs met afhaalmogelijkheden.

  Le Pain Quotidien biedt een rustige ontsnapping uit de drukte van de stad en creëert een huiselijke sfeer.

  Le Pain Quotidien brood
   

  Voordelen voor Franchisenemers

  Le Pain Quotidien biedt franchisenemers:

  1. Visionaire keuken en duurzame keuzes: Het merk heeft een reputatie opgebouwd rond duurzaamheid en kwaliteit.
  2. Kwaliteit via eenvoud: De focus op de beste ingrediënten en eenvoudige bereiding leidt tot hoogwaardige producten.
  3. Wereldwijd succesverhaal: Met meer dan 200 vestigingen in 21 landen hebben ze wereldwijde erkenning en populariteit.
  4. Sterke ondersteuning: Franchisenemers krijgen uitgebreide begeleiding van het hoofdkantoor met betrekking tot zaken zoals administratie, personeelswerving, verkoop, marketing, winkelontwerp, locatiekeuze en productassortiment.
  5. Een warme familie: Je maakt deel uit van een ondersteunend familie-achtig systeem onder leiding van Managing Directors Arne Altmann en Hubert Nieuwendijk
  6. Ervaren exploitant: Met ruim 30 jaar ervaring in het runnen van bakkerijen biedt Le Pain Quotidien diepgaande expertise aan franchisenemers en ligt de focus op voortdurend leren via diverse trainingsprogramma's die verschillende operationele gebieden bestrijken.

  Samen bouwen aan de toekomst

  Le Pain Quotidien is op zoek naar toegewijde franchisepartners die niet alleen binnen hun marktgebied wonen en werken, maar ook beschikken over een schat aan operationele kennis en een gedeelde visie op het merk. Het is essentieel dat je als potentiële franchisenemer financieel stabiel bent te investeren in een duurzaam partnerschap. Ben jij de gedreven ondernemer waar Le Pain Quotidien naar op zoek is? Door met ons samen te werken, kunt je de authentieke smaken van België introduceren in jouw gemeenschap. Zet de eerste stap naar deze unieke kans door vandaag nog meer informatie aan te vragen!

  Sluit je aan bij Le Pain Quotidien en breng de authentieke smaken van België naar jouw gemeenschap.

  Le Pain Quotidien: Een bakkerij-restaurantgroep met een missie

  Le Pain Quotidien (Frans voor "het dagelijks brood") is een bakkerij-restaurantgroep die in 1990 in Brussel werd opgericht door Alain Coumont. Als jonge chef, ontevreden over de kwaliteit van brood in Brussel, begon Coumont zijn eigen biologisch zuurdesembrood te maken met slechts 4 ingrediënten: bloem, water, zout en tijd. Le Pain Quotidien heeft nu meer dan 210 restaurants in 21 landen. De missie is het creëren van betekenisvolle contacten in een thuis weg van huis; het serveren van eenvoudige, heerlijke, authentieke biologische en lokale gerechten, gemaakt in huis.

  Arne Altmann: Country Manager en Managing Partner

  Arne Altmann is Country Manager | Managing Partner, verantwoordelijk voor algemeen management, operationeel management, human resources en het scouten van nieuwe locaties, Franchise & NSO. 

  Met een achtergrond in de Middelbare Hotelschool in Amsterdam en diverse stages in hotels, heeft Arne een rijke ervaring opgebouwd. Hij heeft 3,5 jaar lang Café-Restaurant De Ondeugd in Amsterdam gemanaged en beheerde daarna 8 jaar zijn eigen high end restaurant, Altmann Restaurant & Bar aan de Amsteldijk. Hierna begon hij samen met zijn oude schoolvriend Hubert Nieuwendijk met het uitrollen van Le Pain Quotidien in Nederland. Arne houdt zich na ruim 13 jaar nog steeds bezig met het coördineren van overleg met de winkelmanagers, het verzorgen van trainingen voor het personeel (internationaal en nationaal), werving & selectie, contact met het internationale team, openen van vestigingen en is sinds het begin een belangrijke spil in de (internationale) organisatie. 

  Hubert Nieuwendijk: Managing Partner

  Hubert Nieuwendijk is ook Managing Partner bij Le Pain Quotidien Nederland. Hij is verantwoordelijk voor algemeen management, financieel management en juridische zaken. Na zijn middelbare school in Amsterdam heeft Hubert een jaar gestudeerd aan de Sonoma State University in Californië en heeft hij een BBA behaald aan Universiteit Nijenrode. Zijn carrière begon als managementtrainee bij het Sonesta Hotel in Boston, waarna hij verschillende functies bekleedde bij organisaties zoals reclamebureau Catchline Communications, Credit Lyonnais Bank, Zurel Uurwerken en speelfilmproductiehuis First Floor Features. In 2003 begon hij met ondernemen. Samen met Arne beheert hij de dagelijkse activiteiten en stippelt hij het beleid uit voor de verdere uitrol van Le Pain Quotidien in Nederland.

  Een uniek concept en ode aan Alain Coumont

  Het concept van de "gemeenschappelijke tafel," de counter waar producten worden verkocht en de tijdloze inrichting, worden telkens aangepast om ervoor te zorgen dat de keten bestaand uit stuk voor stuk unieke winkels met de sfeer van een 'home-away-from-home'. Alain Coumont blijft nauw betrokken bij het internationale bedrijf en dient als een belangrijke inspiratiebron. Er is regelmatig contact met hem over diverse actuele onderwerpen. Alain was zijn tijd ver vooruit met biologisch brood en hoogwaardige, eenvoudige ingrediënten. Ook het interieur van de winkels weerspiegelt zijn visie: een plek om te ontsnappen aan de drukte. Het menu, net als Alain's eigen levensstijl, omvat veel natuurlijke gerechten bereid met pure, eenvoudige en lokale ingrediënten.

  Geïnteresseerd in deze formule?
  Informatie aanvragen
  Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
  Informatie aanvragen
  Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
  Direct informatie aanvragen

  Kerncijfers

  Entreegeld
  €15.000
  Franchise fee
  6%
  Gemiddelde omzet

  €1.000.000

  Totale investering
  €400.000
  Benodigd eigen vermogen
  €120.000