Five Guys

Five Guys is een Amerikaans fastfoodketen gericht op hamburgers, hotdogs en frieten. Het eerste restaurant van Five Guys opende in 1986 in Arlington County en in 2001 was de keten uitgebreid tot vijf locaties in het hele gebied van Washington.

Begin 2003 begon de keten met franchising, een periode van snelle expansie. In anderhalf jaar tijd werden voor meer dan 300 franchiselocaties vergunningen verkocht. Vanaf 2012 had Five Guys meer dan 1.000 locaties in de Verenigde Staten en Canada, met meer dan 1.500 locaties in ontwikkeling.In die tijd was het bedrijf de snelst groeiende fastfoodketen in de Verenigde Staten, met een omzetstijging van 32,8% tussen 2010 en 2011.

Nu, 30 jaar nadat de eerste Five Guys openging, zijn er over de hele wereld bijna 1500 vestigingen, met nog eens 1500 vestigingen in ontwikkeling. Five Guys blijft in de belangstelling van de media staan en heeft wereldwijd een schare trouwe klanten opgebouwd.

Een restaurant van Five Guys is te herkennen aan de rood-witte ruitdecoraties, open keukens, een loket voor de aankoop en een loket voor het ophalen van voedsel, en tafels en stoelen voor klanten.

Het menu van Five Guys is gecentreerd op de Amerikaanse hamburgers. Ze worden aangeboden met American Cheese of bacon. Klanten kunnen mixen en matchen van meerdere ingrediënten.

Five Guys gebruikt een hamburgerbroodje dat zoeter en meer ei bevat dan normale hamburgerbroodjes. Dat de vers gesneden frietjes van aardappels van lokale boeren komen, is ook een element bij Five Guys. Als dessert verkoopt het restaurant 10 soorten milkshakes.

Kerncijfers

Aantal vestigingen
0
Entreegeld
€0
Totale investering
€0
Benodigd eigen vermogen
€50.000