Succesfactoren om te ondernemen als franchisenemer

Iedereen die gaat ondernemen wil succesvol worden. Logisch! Iedereen die ervoor kiest om zelfstandig te gaan ondernemen is volledig op zichzelf aangewezen. Iedereen die ervoor kiest om franchisenemer te worden, is op zichzelf aangewezen, maar krijgt ook ondersteuning vanuit de franchisegever. 

Op het moment dat er voor franchising gekozen wordt, is er een aantal factoren van belang om succesvol te kunnen worden. Deze ervaar je niet als stand-alone zelfstandig ondernemer. Welke factoren hebben wij het over? We lichten er drie toe. 

Geloven in samen sta je sterk(er)

Je sluit je aan bij een franchiseformule om hier samen voordeel uit te halen. Het voordeel van het collectief is dat je veel van elkaar kunt leren. Maak hier dan ook dankbaar gebruik van. Verlies de kracht van het collectief niet uit het oog. Dit wil niet zeggen dat je niet kritisch naar de formule mag kijken, maar vergeet nooit dat het een teamprestatie is en geen one-man show! 

Volledig achter de visie van de formule staan

Je bent natuurlijk niet de bedenker van het concept. Het is daarom belangrijk dat je volledig achter de formule staat, want je kunt niet iets gaan verkopen waar jij niet in gelooft. Verdiep je daarom altijd goed in de “Why”, “How” en “What” van de formule waar jij geïnteresseerd in bent.  Ligt de visie van de formule in lijn met jouw persoonlijke visie? Dan is de kans groot dat je een match hebt!

Sta open voor ondersteuning

Een groot voordeel van franchising is dat je binnen alle fasen van je onderneming ondersteuning kunt krijgen. Die support is divers en betreft verschillende onderwerpen die relevant zijn voor jouw bedrijfsvoering. Deze ondersteuning komt vaak van professionals die expert zijn in dat onderwerp. Zij hebben vakinhoudelijke kennis en delen deze graag met jou. 

Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat jij als franchisenemer hiervoor open staat. Durf te vragen als iets niet lukt, want daarom heb je tenslotte ook de keuze gemaakt voor franchising. Dus  brainstorm en spar zoveel mogelijk met het hoofdkantoor en haal je learnings hieruit. Het hoofdkantoor haalt namelijk ook veel learnings uit gesprekken met jou als franchisenemer. 

Breng jij deze factoren al in de praktijk? 

Petro Hameleers
Master Franchisegever 
Anytime Fitness Benelux
 

Petro Hameleers
Petro Hameleers Petro Hameleers
Master Franchisegever Anytime Fitness Benelux
Bekijk ook