Het belang van een jaarlijks inspirerend event als saamhorigheidsbooster in een franchiseorganisatie

Saamhorigheid, verbroedering, een positieve vibe, waardevolle gesprekken. Zomaar wat reacties die we kregen van de deelnemers aan de derde jaarlijkse Anytime Fitness Benelux Conferentie die afgelopen mei werd gehouden. “Het is waardevol om elkaar twee dagen te zien, te spreken, oude contacten weer te intensiveren en nieuwe collega’s te leren kennen, buiten de waan van alledag”, zo gaf een van de bezoekers mij aan.

Voor de franchisenemers, hun medewerkers, onze leveranciers en ons team van het hoofdkantoor zijn deze twee educatieve dagen steeds weer hét hoogtepunt van het jaar. Het programma is gevuld met inspirerende sprekers,  met een duidelijke boodschap passend in de koers van Anytime Fitness. Die boodschap kan gaan over ondernemerschap, marketing, of over gedragsverandering bij klanten en het begeleiden en coachen van mensen naar gewenste resultaten. 

Enkele sprekers kwamen niet uit onze branche. Het waren mensen met een heldere boodschap vanuit hun expertise waardevol voor onze franchisenemers, maar ook sprekers met  een verschrikkelijke en bovenal ook indrukwekkende ervaring in hun leven. Zij spraken over hoe zij uit die tegenslag nieuwe kansen hebben gezien en tevens gegrepen. Pakkende verhalen die passen bij de reis van een ondernemer. De mensen in de zaal hoorden de verhalen ademloos aan.

Behalve inspiratie, educatie, het verstevigen van onderlinge contacten en uitwisselen van ervaringen is op zo’n event vooral ook plaats voor socialisen en fun. Gezellige momenten samen, sfeer, quality time met elkaar. Wat ook steeds weer een indrukwekkend moment is, is het in het zonnetje zetten van de performers van het jaar. Tijdens een award show worden de club van het jaar, ondernemer van het jaar, manager van het jaar en het lid van het jaar uitgeroepen. Een hele happening.

Ik kan elke franchiseorganisatie zo’n event adviseren. Mede door de thema’s van de sprekers worden de ‘Tom Tom’s’ weer gelijkgesteld. In de dynamische wereld waarin wij leven is dat van tijd tot tijd nodig. De neuzen – voor zover nodig – weer dezelfde kant op. Verder bouwen aan het succes dat we samen realiseren. Want, franchising is samenwerken aan gemeenschappelijke en individuele doelen vanuit 1 visie en vanuit 1 concept, daar heb je elkaar voor nodig!

Petro Hameleers
Master Franchisegever 
Anytime Fitness Benelux

Petro Hameleers
Petro Hameleers Petro Hameleers
Master Franchisegever Anytime Fitness Benelux
Bekijk ook