Zo pak je als franchiseondernemer de kansen die er liggen

Een eigen bedrijf beginnen? Velen dromen ervan, maar het is lang niet iedereen gegeven om een goed ondernemer te zijn. Als franchiseondernemer heb je een streepje voor, omdat je kunt terugvallen op de kennis en kunde van de franchiseformule en omdat je meelift op de bekendheid van het merk. Het bespaart je bovendien vaak een heleboel geregel, omdat je het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden. Maar je bent en blijft ondernemer, dus zul je ook je best moeten doen om het bedrijf een succes te laten worden.

Promotionele activiteiten

Eén van de zaken waarover je niet te licht moet denken, is het verzorgen van promotionele activiteiten voor je bedrijf. En bekende valkuil voor franchiseondernemers is dat ze vooraf soms de indruk hebben dat het niet nodig is om zelf in actie te komen op het gebied van bedrijfspromotie. Het tegendeel is waar. Je mag dan wel onderdeel zijn van een groter geheel en profijt hebben van het feit dat de naam (vaak) al bevestigd is, maar als je zelf niets aan promotie doet, laat je waardevolle kansen liggen. Een beproefde methode om snel en simpel een boodschap over te brengen op een grote groep mensen, is het weggeven van kleine hebbedingetjes. Laat bijvoorbeeld voor een plaatselijk festival zonnebrillen bedrukken en deel die uit aan de bezoekers. Zet er de naam van je organisatie op of een verwijzing naar jouw website. Die zonnebrillen zullen wellicht zomer na zomer worden gebruikt, dus er wordt voortdurend reclame gemaakt voor jouw bedrijf!

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Met het uitdelen van zonnebrillen sla je overigens twee vliegen in één klap. Je promoot niet alleen jezelf, je laat ook zien dat je maatschappelijk betrokken bent en dat je geeft om je medemens. Een goede bescherming van de ogen is essentieel voor iedereen om oogaandoeningen zo veel mogelijk te voorkomen. Ook het uitdelen van zonnebrand met logo is geheid een succes. Velen zullen het op waarde weten te schatten, dat jouw bedrijf zich inzet om mensen kosteloos van zonnebrandcrème te voorzien. Hiermee lever je een waardevolle bijdrage aan het voorkomen van huidkanker. Ook hier zeg je dus weer: ik geef om de mensen, dus geef ik dit cadeau!

De perfecte match

Elk bedrijf is natuurlijk anders, maar er zijn ook legio mogelijkheden voor het laten bedrukken van weggeefartikelen. Verdiep je erin en vind de perfecte match!

Lees meer over: