World Options is de ontbrekende schakel in de verzendingsketen

World Options is de ontbrekende schakel tussen de kleine verzender en de grote transporteurs als DPD, DHL en UPS. Met een lokaal gerichte aanpak en het franchisemodel groeit World Options snel, stelt Dirk Kruisinga namens de franchiseformule.

World Options is een van oorsprong Engels bedrijf dat in Engeland bijna 80 franchisenemers heeft en bezig is met internationale uitbreiding. Onderdeel daarvan zijn ook Nederland en België. “En Australië”, haast Kruisinga zich te zeggen. “Wij zijn al zestien jaar actief in de UK, waarvan acht jaar als franchiseorganisatie. Daar hebben we een sterk netwerk, nu zijn we bezig met de internationale uitbreiding. In de periode dat we actief zijn in Nederland (ondertussen acht maanden) hebben we zes franchisenemers actief in de markt.” Die franchisenemers zijn de spil. “Zij vormen de missing link, de schakel tussen de lokale, vaak wat kleinere bedrijven die pakketten willen verzenden en de grote transporteurs. Die kleinere bedrijven hebben vaak geen enorme verzendaantallen, waardoor het lastig is om in contact te komen met de grote verzendpartijen. Daarom zijn wij in beeld: World Options is de specialist in het nationaal en internationaal verzenden van pakketten en express zendingen door samen te werken met een aantal van de grootste transportorganisaties.” 

Verzendportaal

Dat laatste uit zich onder meer in een volledige service; World Options heeft een gebruiksvriendelijk verzendportaal ontwikkeld voor de logistieke sector met een bewezen meerwaarde voor het midden en klein bedrijf. “We investeren veel in de online portal, nu en in de toekomst. Klanten kunnen hierdoor veel zelf regelen, en onze franchisenemers kunnen hierdoor focussen op het bieden van toegevoegde waarde voor diezelfde klanten.” Kruisinga ziet grote kansen in de Nederlandse markt. “Alle pakketten en express zendingen kunnen bij ons worden uitbesteed: internationaal, spoedeisend maar ook de gewone nationale E-commerce zendingen. Daarbij heeft de klant bij World Options één contactpersoon, via het boekingsprogramma van World Options selecteert de klant zelf de meest optimale wijze van verzending. Meer gemak, meer transparantie over de mogelijkheden en minder kosten voor de klant.”

Instapkosten

World Options mikt op verdere groei via het franchisemodel. “Geen fysieke vestigingen, de franchisenemers werken vanuit huis. Bovendien is er geen andere investering nodig dan de instapkosten en de kosten van de eerste maanden na de start”, aldus Kruisinga. De franchisenemers worden overigens niet aan hun lot overgelaten. World Options verzorgt diverse trainingen. “Dat is een aantal dagen bij ons op kantoor, zelfstudie en na de start lopen onze mensen van het hoofdkantoor mee met de nieuwe franchisenemers”, vertelt Kruisinga. Hij heeft ook nog wel een tip voor starters bij zijn formule. “Leer wat je kan, houd je aan het bewezen business model, leer van de bestaande franchisenemers, wees nieuwsgierig, maar vooral: zet zeker in het begin je schouders eronder.”