Waarom is goede werkkleding belangrijk?

Veel bedrijven maken gebruik van werkkleding. Werkkleding heeft een groot effect op de comfort en productiviteit tijdens het werken. Op het moment dat je je werkkleding aantrekt, ben je een professional. Je hebt je taken uitgestippeld en de werkdag gaat beginnen. Maar waarom is het dragen van goede werkkleding nou zo belangrijk? Wij leggen het je uit.

Veiligheid

De belangrijkste reden waarom het dragen van werkkleding zo belangrijk is, is voor de veiligheid en bescherming tijdens het werken. Vooral voor mensen die in de bouw werken, is dit zeer belangrijk. Veel werkzaamheden kunnen helemaal niet zonder het dragen van werkkleding uitgevoerd worden. Denk hierbij aan het werken bij zeer hoge of zeer lage temperaturen, werk met chemicaliën of het werken met lassen. De juiste werkkleding moet kunnen voldoen aan specifieke eisen die per branche verschillend zijn. Een werkgever kan bijvoorbeeld specifieke eisen hebben over de keurmerken die de werkkleding moet hebben.

Uniformiteit en herkenbaarheid

Veel bedrijven laten werkkleding bedrukken met logo´s of slogans. Dit geeft een teken van herkenbaarheid naar buiten toe. Met het dragen van werkkleding kan je makkelijk zien wie bij wie en welk bedrijf hoort. Daarnaast kan het ook een gevoel van samenhorigheid geven. Wanneer iedereen dezelfde kleding draagt, is er meer gelijkheid op de werkvloer. Kijk bijvoorbeeld naar de politie en het leger. Het is niet voor niets dat hier gebruik wordt gemaakt van uniformen. Doordat werknemers zich verbonden voelen, is er een goede werksfeer wat weer kan leiden tot een hogere productiviteit van de werknemers.

Professionaliteit

Naast dat het dragen van werkkleding je beschermt en het voor meer veiligheid zorgt, ziet het er ook professioneel uit. Als bedrijf laat je hiermee zien dat je goed hebt nagedacht over de juiste werkkleding en dat straalt professionaliteit uit. Uitstraling, comfortabiliteit en veiligheid zijn aspecten waar een werkgever naar streeft als het gaat om de werkkleding die werknemers tijdens het werken dragen.

Verlichting tijdens het werk

Een andere reden waarom het dragen van de juiste werkkleding belangrijk is, is omdat het over het algemeen gezien zeer goede pasvormen heeft zodat bewegen in werkkleding een plezier is. Werkkleding heeft ook vaak veel zakken. Het handige hieraan is, is dat werknemers hiermee de spullen die ze veel nodig hebben tijdens het werken, altijd dichtbij de hand hebben. Bij het aanschaffen van werkkleding is het wel belangrijk om goed te kijken naar de maten en pasvormen. Werkkleding is namelijk bedoeld om ook echt het werk te verlichten en hoort comfortabel te zitten.

Lees meer over: