“Steeds meer aandacht voor holistische sportschool”

Boutique fitness is in opmars, zegt Esther de Brouwer, franchisegever van de in 2008 opgerichte formule bbb health boutique.

“Vooral vrouwen kiezen steeds vaker voor een persoonlijke, holistische sportschool.” Franchisenemer Ilse van de Steege kan daar over meepraten. Zij opende binnen twee jaar een vestiging in Delft en een in Rotterdam-Noord. En ze sluit niet uit dat ze ook ‘op Zuid’ een vestiging opent.

Begin 2017 startte Ilse van de Steege een vestiging van bbb health boutique – een holistische sportschool voor vrouwen – in Delft. Precies twee jaar later deed ze dat in Rotterdam. Het resultaat mag er zijn. De Delftse vestiging groeit boven verwachting. Binnen twee jaar zit Ilse op het ledenaantal dat ze binnen vijf jaar wilde halen. Ook Rotterdam is al een succes. “Ik zit na drie maanden al op de verwachting voor zes maanden”, vertelt ze. 

Polarisering

Franchisegever Esther de Brouwer geeft verschillende verklaringen voor het succes. “Er is sprake van polarisering”, vertelt ze. “Aan de ene kant is er de opkomst van de goedkope fitness-formules en aan de andere kant zie je mensen die liever kiezen voor een persoonlijk, holistisch concept. Met goede instructeurs, meer persoonlijke aandacht, een beter lesaanbod en een fijne, luxe omgeving. Daarnaast zijn vrouwen vaker bereid om geld uit te geven aan hun inner beauty en inner peace. Sporten is steeds meer onderdeel van een healthy lifestyle en een personal journey.” 

Motivatieboost

Wat maakt bbb health boutique onderscheidend? Esther: “Ik ben zelf psycholoog en wil starten bij de juiste mindset van de klant. Iedereen krijgt bij ons een persoonlijke intake, waarin we inzoomen op de individuele behoeftes. Onze coaches kijken daarbij onder meer naar voeding, slaap, stress en balans – alles is onlosmakelijk met elkaar verbonden.”

Om vrouwen blijvend te inspireren, zet de formule een heel motivatiesysteem in. “Zo werken we vier keer per jaar met challenges en hebben we motivatieboosts voor specifieke behoeftes, bijvoorbeeld een conscious boost voor je rust en balans.”

Kickboksen

De formule loopt voorop als het gaat om vernieuwing, vindt Esther. “We kijken altijd naar de trends. Uniek zijn de lessen in onze hot cabin, waarin we steeds vernieuwen. En dat doen we ook voor onze krachthoek en zaallessen. Nu komt bijvoorbeeld kickboksen erg op, dus gaan alle coaches op training. We halen het beste uit de trends en integreren dat in onze werkwijze.” 

De formule heeft nu tien vestigingen en er staan er twee in de startblokken. “We groeien met ongeveer twee per jaar”, zegt ze. Via masterfranchise wil de formule ook in het buitenland groeien.

Hormooncoach

Ilse heeft het intussen druk met haar twee vestigingen. Voor Rotterdam stelde ze een vestigingsmanager aan, in totaal heeft ze nu negen medewerkers. Voordeel: “Ik heb meer expertise in huis doordat ik een groter team heb”, vertelt ze. Een nadeel is er ook: “Het is moeilijker om écht aanwezig te zijn. Maar ja, je kunt nu eenmaal niet op twee plekken tegelijk zijn.” Haar oplossing: “Ik wil uiteindelijk wat meer overkoepelend werken, met twee vestigingsmanagers. Ik ben nu ook in opleiding voor hormooncoach. Als hormooncoach ben ik straks flexibeler in het maken van afspraken”, aldus Ilse. Ze sluit dan ook niet uit dat ze een derde vestiging op Rotterdam-Zuid opent: “Ik krijg daar veel vraag naar!”

Meer info?

Vraag hier meer informatie aan over bbb health boutique!

bbb health boutique event

Op 11 mei organiseert bbb health boutique een franchise event in Amsterdam. Dit is een bijeenkomst met informatie over de franchiseformule en de werkwijze van bbb health boutique.

Ben je enthousiast en wil jij ondernemen op het gebied van body, food en mind? Kom dan naar ons franchise event! Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden!