Startende franchiseondernemer? Verstuur je pakketten voordelig!

Iedere franchiseondernemer wil zijn of haar pakketten zo goedkoop mogelijk verzenden. Dit geldt voor franchisegevers en franchisenemers. Met name voor starters is het een belangrijk punt. Je moet immers nog beginnen en bent op zoek naar de beste mogelijkheden om je producten en andere zaken te versturen. Vraag jij je af hoe je dit voor elkaar krijgt? Lees dan gauw de onderstaande tips door.

1. Vergelijk verschillende vervoerders

Ga jij regelmatig een pakket versturen? Dan is het slim om verschillende pakketbezorgers met elkaar te vergelijken. Dit doe je eenvoudig online. Er zijn zelfs speciale websites voor. Let hierbij wel op welk soort pakketten je wilt verzenden. De grootte, het gewicht, de inhoud, de levertijd en de bestemming van de pakjes bepalen mede de prijs. Andere aspecten om rekening mee te houden zijn een eventuele verzekering van je zending, invoerrechten en douanekosten. 

2. Sluit een goede overeenkomst af

Als je veel pakketten wilt gaan versturen is het handig om te onderhandelen over een kwantumkorting op de normale prijzen. Een bezorger zal je graag als vaste klant willen hebben als je vaak zendingen hebt. De gemaakte afspraken leg je vast in een contract. Vraag bij verschillende aanbieders na welke aantrekkelijke tarieven zij hebben voor bedrijven die op jaarbasis veel pakketten verzenden. Lees voordat je akkoord gaat met een aantrekkelijke deal altijd goed de voorwaarden door.

3. Deel de kosten

Je kunt de verzendkosten van pakketjes ook beperken door te onderzoeken of er mogelijkheden zijn om samen te werken met andere ondernemers. Kosten van pakket versturen breng je bijvoorbeeld omlaag door in je zendingen folders van andere bedrijven mee te sturen. Hiervoor vraag je een vergoeding en dit brengt jouw kosten omlaag. Uiteraard ga je geen reclameboodschappen van concurrenten versturen, maar wel van aanbieders die andere interessante aanbiedingen voor jouw klanten hebben.

4. Denk na over de verpakking van je pakjes

Wist je dat je ook kosten kunt besparen door aandacht te besteden aan de verpakking van je pakketten? Zorg dat je zo compact mogelijk je zendingen verpakt. Hoe kleiner de pakjes hoe lager immers de prijs van verzending. Zo zijn dozen en enveloppen die door de brievenbus passen vaak stukken voordeliger om te versturen. Kijk ook of je verpakkingen in een grote hoeveelheid kunt kopen, want ook dat drukt de prijs. Verlies hierbij overigens niet de kwaliteit van de verpakking uit het oog. Je wilt namelijk niet dat jouw zending beschadigingen oploopt tijdens het transport.

5. Laat je adviseren

Verstuurt jouw franchiseonderneming pakketten naar veel verschillende landen of zelfs over de hele wereld? Win dan advies in van een deskundige op het vlak van logistiek. Een specialist weet precies wat er allemaal komt kijken bij internationale zendingen. De kans is bijvoorbeeld erg groot dat je te maken krijgt met invoerrechten, btw en inklaringskosten. Deze zijn per land anders. Je zult hier vooral tegenaan lopen als je spullen verstuurt naar landen buiten de Europese Unie. Verschillende pakketbezorgers hebben speciale services op dit vlak ontwikkeld die je op dit vlak kunnen ontzorgen. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale mogelijkheden en tarieven voor het versturen van pallets met jouw producten. Middels zendingen van meerdere pakketten op een palet kun je veel kosten besparen.

Lees meer over: