Speedheat: "We waren onze tijd ver voor"

De start van Speedheat Nederland was vanaf het begin ambitieus. Hoewel Ronny, Jeanine en Annie een negatief advies kregen vanuit MKB Nederland, zetten zij toch door. Het MKB zag geen vraag in de markt, maar er was 25 jaar geleden geen product dus hoe kon er vraag naar zijn? Ronny: ”Wij wisten dat er een markt moest zijn. Wij hebben het eigenwijs toch doorgezet en we hebben zelf de vraag gecreëerd. “Jeanine :” De markt is compleet veranderd de afgelopen 25 jaar. Gasloos bouwen is nu de norm, we kunnen de vraag bijna niet aan. We waren onze tijd ver voor: onze visie wordt anno 2022 eindelijk omarmd.”

Wat is de kracht van het Speedheat product en waarom is het marktwaardig?

Het onderscheidend vermogen van Speedheat op product eigenschappen zit met name in de lage vermogens en de flexibiliteit van de vermogens per meter en de vierkante meter (tot 6W/m): De vraag in de markt naar lage vermogens neemt steeds mee toe, en de verwachting is dat dit steeds meer zal toenemen (met name in de nieuwbouw en PVC-markt). Het berekenen en installeren van lagere vermogens vereist veel specialistische kennis die een nieuwe franchisenemer wordt aangereikt middels een interne opleiding vanuit de franchiseformule.

Waarom is deze markt zo belangrijk in Nederland en wat zijn de ontwikkelingen?

Nederland werkt aan een energiesysteem waarbij nauwelijks nog CO2 vrij komt. In 2050 moet de energievoorziening bijna helemaal duurzaam en CO2-neutraal zijn. De regeringsleiders van de Europese Unie (EU) hebben in december 2020 afgesproken te streven naar een Europees CO2-reductiedoel van 55%. Een overgang naar een duurzame energievoorziening is belangrijk om klimaatverandering tegen te gaan. Ook zijn er in Nederland steeds minder fossiele brandstoffen, vooral aardgas, beschikbaar. In het Klimaatakkoord is afgesproken om ernaar te streven dat in 2030 het aandeel hernieuwbare elektriciteit in de totale elektriciteitsproductie 70% is. Op andere manier gaan verwarmen dan met gas is een must, want gas kan met niet zelf opwekken, elektriciteit wel. 

Wat is het toekomstperspectief en de potentie (marges, omzetpotentie, etc.)?

De omslag naar een Nederland zonder fossiele energie betekent dat er de komende jaren veel gaat veranderen. Voor particulieren betekent dat, dat ook de energie bij hun thuis gaat veranderen. Zo moeten steeds meer huizen van het gas af en zoeken mensen naar duurzame alternatieven. De elektrische vloerverwarming van Speedheat is gasloos en 100% duurzaam in combinatie met groene stroom, zoals zonnepanelen. Het systeem warmt tot 15x sneller op dan conventionele systemen, de warmte wordt per vertrek geregeld met (wifi) klokthermostaten en met de snelle opwarmtijd scheelt dit fors in het energieverbruik (Energielabel A+ is haalbaar, afhankelijk van de isolatie van de woning). 

Waarom franchisenemer worden bij Speedheat?

Als franchisenemer bij Speedheat werk je niet alleen mee aan een fossielvrije Nederland. Je neemt eigen beslissingen, kiest je eigen opdrachten en bepaalt de manier waarop je het werk uitvoert. Je bent dan ook een echte ondernemer die met ondersteuning van de franchisegever een eigen vestiging en eigen klanten heeft. Hierbij horen uiteraard ook administratie, offertes uitwerken, planning, afspraken, acquisitie en marketing.

Dankzij de in 25 jaar zorgvuldig opgebouwde marktpositie heb je als franchisenemer bij Speedheat de kans om een stabiel bedrijf op te bouwen met veel naamsbekendheid in de eigen regio. Als ondernemer heb je geen 9-17 mentaliteit en geef je 200%, je pakt actief en pro actief alle kansen op die langs komen want Ondernemen is een werkwoord. Het succes valt of staat met jou inzet, met jou als ondernemer en je ondernemersvaardigheden. Franchisegever ondersteunt je waar nodig en mogelijk echter uiteindelijk ben je zelfstandig ondernemer en moet je het in de praktijk zelf waar maken. Dat is ook wat de voldoening geeft.

Bekijk ook