“Het leukst zijn het klantencontact en de afwisseling”

Op zoek naar een afwisselend bestaan, zocht Dennis Noy op internet naar een franchiseformule waar hij gemakkelijk zou kunnen instappen. Lang hoefde hij niet te zoeken: dat werd SpeedHeat, een formule gespecialiseerd in infrarood vloerverwarming. Inmiddels gaat hij zijn 13e jaar als ondernemer in.

Dennis Noy leefde lang met het idee dat hij zijn vaders bedrijf over zou nemen, in de transport en logistiek. Daar werkte hij als warehousemanager. “Maar ik zocht werk waarbij ik niet elke dag naar dezelfde locatie hoefde, ik wilde afwisseling”, vertelt hij. Hij ging online op zoek naar een franchiseformule die hij zonder een lening van de bank kon starten. En: hij wilde het in deeltijd doen, zodat hij aanvankelijk nog bij zijn vader kon werken en de zaak rustig kon opbouwen. Hij kwam al snel uit bij SpeedHeat. Dennis: “Dat was volkomen willekeurig, ik had nog nooit iets in de bouw gedaan.” Het eerste half jaar liep hij dan ook met een ervaren franchisenemer mee om de kneepjes van het vak te leren. Inmiddels bestiert de Brabander de regio Maas en Waal, waar hij ongeveer vijftig uur per week mee bezig is.

Duurzaam

In het begin was het ondernemersbestaan onzeker en sloeg de twijfel soms toe. “Nu is ons product een hype”, vertelt Dennis. “Iedereen wil infraroodvloerverwarming. Die is laag in energieverbruik en dus duurzaam. Wij zijn een van de weinigen die het product verkopen, installeren én egaliseren. Plus: ons systeem is maar een millimeter dun, dat maakt dat we overal vloerverwarming kunnen plaatsen.”

Vieze broek

Waar bestaat de formule-ondersteuning uit? Dennis: “We doen inkoop en landelijke reclame samen. Verder hebben we een gezamenlijk boekhoudprogramma en het hoofdkantoor staat altijd voor je klaar. Je hebt ook veel overleg met je collega’s. We helpen elkaar telefonisch door een storing heen bijvoorbeeld. En met grote klussen huren we elkaar in. Dat maakt ons samen sterk.”

Het leukste aan zijn werk vindt hij het klantencontact en de afwisseling. “Soms zit ik met architecten in een vergadering en een volgend moment ben ik in een vieze broek vloeren aan het maken. Dat trekt mij heel erg.”

Zijn ambitie is op deze voet door te gaan, met een groeiambitie voor de omzet. “Het draait prima zo. Groei ik door, dan zou iemand erbij een optie zijn, maar die knoop heb ik nog niet doorgehakt.”

In het kort

Naam: Dennis Noy
Leeftijd: 41
Woonplaats: Boxmeer
Aantal medewerkers: “Ik werk samen met twee zzp’ers.”
Hobby’s: “Ik koop met mijn vrouw privéprojecten om te verbouwen tot appartementen en vakantiehuizen.”
Tip voor starters: “Ga een samenwerking aan met de bedrijven om je heen. Zo zorg je, tegen een kleine fee, voor een continue klantenstroom.”

Lees meer over:
Pras Weijers Pras Weijers
Redacteur
Bekijk ook