Personeel in dienst nemen en alles wat daarbij komt kijken

En dan nu een hele belangrijke stap voor de franchisenemer: personeel in dienst nemen en alles wat daar bij komt kijken. Beryl Personeel neemt ondernemers bij de hand in dat proces van administratie en verloning. 

David Krommendijk ging op 1 januari 2015 met Beryl Personeel in Amersfoort op eigen benen staan. Daarvoor had hij jarenlange kennis en ervaring opgebouwd als vestigingsmanager bij een uitzendbureau en als hoofd personeelszaken bij een grote werkgever. In die laatste functie werkte hij veel met flexwerkers. De naam ‘Beryl’ zegt eigenlijk al alles over de visie van het HR- en payrollbureau. “Beryl is een edelsteen welke staat voor ontzorging en verwezenlijking van je potentieel. Wij bieden totale ontzorging op het gebied van personeel zodat de ondernemer zich kan focussen op andere zaken.”

Aan zijn zijde heeft hij een hecht en deskundig team. Yvonne Willigenburg heeft bijvoorbeeld veel kennis en ervaring opgedaan in een HR-servicecenter van een groot bedrijf. Sjanna Heezen is ook een HR-specialiste en Eddy Heidenrijk een salarisadministrateur pur sang. Samen koesteren ze het persoonlijke contact met de opdrachtgever en de medewerkers. David: “We zijn echt een verlengstuk van de organisatie.”  

Alle personeelsvraagstukken in elke branche zijn welkom bij Beryl. De klanten komen nu veelal uit de horeca, retail en bouw en hebben tussen de twee en de honderdvijftig medewerkers. Beryl functioneert voor die bedrijven als een afdeling P&O. Want naast de verloning verzorgt het bureau HR-advies en medewerkers kunnen er terecht met allerlei vragen. 

Maatwerk

David Krommendijk is ervan overtuigd dat franchisenemers die personeel willen aannemen of overnemen, bij Beryl aan het juiste adres zijn. “Wij kijken naar de situatie en nemen dan alle zorgen uit handen. Van de contracten tot en met de uitbetalingen en de loonaangifte. Het enige wat de franchisenemer moet doen, is de uren doorgeven aan ons.”

Payrolling heeft voor de startende franchisenemer het pluspunt van grote flexibiliteit over een lange periode, legt hij uit. “Samen met de ondernemer bekijken we welke contracten het meest geschikt zijn. Wij zijn daarna verantwoordelijk, ook bij ziekte van de medewerker. De franchisenemer betaalt alleen de gewerkte uren en kan zich op zijn nieuwe onderneming focussen.”

Het servicepakket kan zelfs nog breder, merkt Yvonne Willigenburg op. “Zo kan Beryl vacatures uitzetten en helpen met het wervingstraject. Daarin verschillen we van grote payrollers. Wij bieden meer maatwerk, in overleg met de opdrachtgever kan er veel. Dat is het voordeel van klein zijn, wij hebben geen loketten, maar vaste aanspreekpersonen.”

Dat payrolling een dure aangelegenheid zou zijn, klopt niet, stelt David. “De kosten van het zelf in dienst nemen van medewerkers zijn hoger dan wordt ingeschat. Want bovenop het brutoloon komen de werkgeverslasten zoals vakantietoeslag, verzuimkosten en loonheffingen. Bij payrolling houden wij dat allemaal bij en dragen het af. 

Om de persoonlijke benadering te behouden heeft David Krommendijk niet de ambitie om met zijn bedrijf veel groter te groeien. “We willen met onze opdrachtgevers naar tevredenheid blijven samenwerken, elkaar helpen. En dan groei je vanzelf.”

Vraag hier meer informatie aan over Beryl Personeel

Beryl Personeel BV
Softwareweg 3
3821 BN  Amersfoort 
www.berylpersoneel.nl
info@berylpersoneel.nl
Tel David: 06-15036995
Tel Yvonne: 06-15036912

Lees meer over: