Papa John’s voelt zich welkom in Hilversum

En dat is alweer nummer 22 in Nederland. Op maandag 13 mei opende de nieuwste vestiging van pizzarestaurantketen Papa John’s, in hartje Hilversum. Een jong franchiseteam is vast van plan er een succes van te maken. 

Het is een jong maar al ervaren team dat de vestiging aan de Bussumerweg 8 onder zijn hoede heeft. De franchisenemers en broers Salah en Abdullah Assakour zijn pas twintigers maar hebben jarenlang in de pizzabranche gewerkt. En vestigingsmanager (en neef) Hakim Aouninich was voorheen teamleider in een supermarkt en weet alles van het belang van service en klantvriendelijkheid. “De service moet altijd een negen plus zijn. De klant is koning, die willen we steeds weer aangenaam verrassen”, zegt de 19-jarige. Salah: “Het focussen op service heb ik geleerd van mijn oude werkgever. Het moet gewoon allemaal goed zijn, en daar ga ik op letten.”

De drie komen uit Zeist en kozen bewust voor de locatie in Hilversum, vlakbij het station en het uitgaanscentrum van de mediastad. Ze bekeken de cijfers en zagen dat de pizzaconsumptie hier bovengemiddeld is. Daarnaast is het dichtbij hun woonplaats en vormde de locatie een buitenkans. De buurt bruist van nieuwe ambachtelijke winkeltjes en bijzondere horeca. Zo kijkt de winkel van Papa John’s uit op bierbrouwerij en foodhall Mout op het Marktplein.

De week voorafgaand aan de opening maakten ze een rondje langs buurtbewoners en omliggende bedrijven, met gratis pizza als kennismakingsattentie.  

Meer smaak

Het was Abdullah die Papa John’s bij de familie introduceerde. Hij vond de pizza heerlijk en zag de potentie voor ondernemers van een in Nederland nieuwe en ambitieuze formule. Salah was na de eerste hap gelijk verkocht. “Er zit echt meer smaak aan dan bij de andere pizza’s. Je proeft echt dat er alleen verse ingrediënten worden gebruikt. Alles wordt ter plekke en dagelijks opnieuw gesneden: uien, paprika’s, tomaten, champignons, etcetera.”

Ondertussen vraagt hij twee medewerkers vast te beginnen met het snijden van de groenten, de allereerste pizza’s zullen weldra besteld worden. De eerste honderd klanten krijgen die gratis tijdens lunchtijd op deze zonnige dag van de opening. Twee jongetjes uit de buurt hebben hun bestelling al gedaan: allebei een shoarmapizza. En de eigenaar van een winkel aan de overzijde kondigt alvast aan dat hij op donderdagavonden circa 25 pizza’s nodig heeft.

De financiering bij de bank vergde het nodige geduld van de broers. Daarbij was de ondersteuning van Papa John’s gedurende het gehele traject zeer welkom. Eind februari was alles rond en kon de verbouwing van het charmante hoekpand beginnen. 

Trainer

In de vestiging in Diemen werden ze intensief klaargestoomd voor hun nieuwe bestaan. De trainer die hen begeleidde, is ook tijdens de opening aanwezig om het team te helpen. En hij zal zijn gezicht regelmatig laten zien tijdens de eerste weken.

Salah heeft er alle vertrouwen in dat het een succes wordt. Een vriend van hem heeft een goed draaiende Papa John’s in de Biltstraat in Utrecht. Dus waarom zou dat hier niet kunnen, op deze mooie locatie, in een gunstig marktgebied en met een topproduct?    

Hij staat graag op gelijke voet met de medewerkers. Het samen doen, is zijn motto. Daarbij zijn de rollen tussen de franchisenemers wel een beetje verdeeld. Abdullah is meer aan het pizza bakken, terwijl Salah de man van de cijfers is. Deze zaak eerst goed op de rit en dan kijken naar een tweede vestiging, is zijn plan.