Nieuw: plant-based pizza van De Pizzabakkers

Nieuws uit het LAB

Aan de Plantage Kerklaan in Amsterdam staat het LAB van De Pizzabakkers. Het is dé plek waar De Pizzabakkers continu bezig zijn met vernieuwen. Samen met de beste food-experts zoeken zij de grenzen van pizza op. Het LAB is een proeftuin waar volop wordt geëxperimenteerd, gepraat en geproefd tot een nieuwe smaak het levenslicht ziet. De nieuwste creatie is een plant-based pizza met de naam ’Nduja Vegana. 

And the winner is…
De food-experts die door De Pizzabakkers in het LAB werden ontvangen zijn elk een autoriteit op het gebied van plant-based eten en komen van bedrijven als Violife, Redefine Meat, LIVEKINDLY Collective (van de Dutch Weed Burger) en De Hippe Vegetariër. Ieder van hen heeft zijn eigen expertise. Door samen in het LAB te sparren en vooral heel veel te proeven kwam er één overduidelijke winnaar uit de bus: de Pizza ’Nduja Vegana. Deze plant-based pizza werd door alle deelnemende experts unaniem bejubeld.

Plant-based pizza

De Pizza ’Nduja Vegana is gebaseerd op de bestaande Pizza Picante e Gorgonzola, maar in dit geval bereiden De Pizzabakkers hem met vegan ’nduja. Ze ontwikkelden hun eigen plant-based variant van ’nduja – het pittige worstje uit de Zuid-Italiaanse regio Calabrië – en die is qua smaak en structuur amper van echt te onderscheiden! Ook de Gorgonzola voor deze pizza is plantaardig. De Pizzabakkers beloven je met de hand op het hart dat de Pizza ’Nduja Vegana nét zo lekker smaakt als het origineel.
 

Een blijvertje?

Op het menu van De Pizzabakkers staan twaalf vaste pizza’s en een wisselende pizza van de maand. In april is dat de Pizza ’Nduja Vegana, de eerste speciaal ontwikkelde plant-based pizza van De Pizzabakkers. De roep om – en de noodzaak van – minder vlees en zuivel wordt immers overal steeds sterker. Met deze plant-based pizza komen De Pizzabakkers tegemoet aan de wensen van hun gasten. Het zal dan ook niemand verbazen als deze superlekkere pizza een blijvertje blijkt te zijn.
 

Wie zijn De Pizzabakkers?

De Pizzabakkers staan bekend om hun pizza’s met dunne, krokante bodem volgens ambachtelijk Romeins recept, belegd met verse Italiaanse ingrediënten. Het concept is Pizza & Prosecco: een glas bubbels bij de pizza, óók op een doordeweekse dag. De eerste vestiging opende jaren geleden in Amsterdam. Al snel volgden er nieuwe vestigingen en inmiddels vind je de restaurants van De Pizzabakkers door heel Nederland. 
 
Benieuwd naar de Pizza ’Nduja Vegana? Kom in april bij een van de restaurants van De Pizzabakkers langs om hem  te proeven – of haal je pizza to go – en oordeel zelf! 
 

Lees meer over: