Klantcases

NAC en De Zilvermeeuw

Van sponsorship naar partnership, dat is hoe NAC in aanraking is gekomen met FLINK. Iedereen kent de voetbalclub NAC wel, of je nu supporter bent of bedrijf. NAC is er om met vrienden een avondje uit te beleven en vanuit het bedrijfsleven om zaken te doen. 

Een sterke basis voor samenwerking

De identiteit van NAC is gedefinieerd in vier kernwaarden: tegendraads, bourgondisch, saamhorig en zelfbewust. Opmerkelijk is de sterke overeenkomst tussen deze kernwaarden en die van FLINK, wat wellicht heeft bijgedragen aan een solide basis voor de samenwerking.

FLINK's rol in NAC's energiebeheer

Vanuit sponsoring en een prettig samenwerking heeft FLINK, NAC geholpen aan een nieuw energiecontract en adviezen rondom energiezaken. Vertrouwen is voor NAC belangrijk, dit vertrouwen heeft FLINK gecreëerd door de gezelligheid en prettige gesprekken. Er zijn regelmatig sponsorbijeenkomsten of voetbalwedstrijden en FLINK denkt doorlopend mee aan het verlagen van de energierekening. “De core-business van NAC  is voetbal, alles wat niet naar de energierekening gaat kan geïnvesteerd worden in voetbal.” Aldus Eric Matijsen, commercieel manager NAC.

De commerciële voordelen van de NAC-FLINK samenwerking

Alle betaalde voetbalorganisaties in Nederland zijn bezig met het verduurzamen van hun stadions. NAC vindt het dan ook belangrijk om op de hoogte te blijven van de mogelijkheden die er allemaal zijn op het gebied van verduurzaming. Het is prettig om dan een samenwerking te hebben met een partij die een groot netwerk heeft om hierin mee te denken en van advies te voorzien.

“Als iets speelt rondom de energiezaken hebben we contact en als ik vragen heb weet ik ze te bereiken. Bij de wedstrijden praten we bij en ze weten mij ook te vinden als het nodig is en dat vind ik heel belangrijk”. Aldus Leon Aerssens, Hoofd veiligheid, facilitair en inkoop NAC.

De Zilvermeeuw en FLINK's duurzame missie

Vanuit het partnership met NAC is De Zilvermeeuw in contact gekomen met FLINK. De Zilvermeeuw heeft het eerste volledig duurzame schip van Nederland gerealiseerd. FLINK heeft hen geholpen aan een passend energiecontract voor de 100% elektrische boot. De Zilvermeeuw is niet thuis in de energiemarkt, waardoor het voor hen lastig was om de juiste keuze te maken wat betreft hun energiecontract.

Doordat de afnames van elektriciteit door de duurzame boten een groter onderdeel is geworden van de bedrijfsvoering is het daarmee meteen een serieuze kostenpost. Voor De Zilvermeeuw was het belangrijk om een prijs te betalen waarvan zij als ondernemer wisten dat zij er operationeel mee uit de voeten kunnen. FLINK heeft hen ondersteund bij strategische inkoop en fungeert als partner om praktische vragen te beantwoorden, en om mee te denken over de juiste keuzes voor onze samenwerkingspartner.

“Snelle reactie én de juiste expertise maakt de samenwerking prettig. Daarnaast geven ze uitleg over wat de ‘voors’ en ‘tegens’ zijn van bepaalde keuzes. Zo weten we dat we met een partij te maken hebben die kennis van zaken heeft”. Aldus Adriaan Schuller.

Meer weten over FLINK?

Lees meer over:

Als franchise-ondernemer begrijp je het belang van efficiëntie en toekomstbestendigheid voor jouw bedrijf. FLINK Nederland is dé partner die franchisenemers hierbij ondersteunt, specifiek gericht op hun behoeften. Ze bieden niet alleen energieadvies, maar zorgen ook voor een strategische benadering van energiebeheer en duurzaamheid binnen franchise organisaties.