'Met Recruit a Student staat er een volwassen bedrijf achter je'

Nog geen twee jaar na de opening van zijn eerste franchisevestiging in Amsterdam, start Robert Maaskant zijn derde studentenuitzendbureau: Recruit a Student Venlo. Een logische stap voor de ondernemende voetbalcoach aangezien hij tot voor kort dagelijks langs het veld stond bij eredivisieclub VVV-Venlo. “Ik geloof in deze formule”, vertelt Maaskant.

“Het concept heeft zich in de afgelopen twee jaar aan mij bewezen.” Samen met zijn compagnon Ruud de Groot bedient Maaskant sinds april 2019 diverse opdrachtgevers in de regio Amsterdam. Talentvolle HBO- en WO-studenten doen als flexkrachten relevante werkervaring op tijdens of vlak na hun studie.

De zaken gaan goed in de hoofdstad en na een half jaar wordt ook Utrecht erbij getrokken. Venlo is de volgende stap waar uitzendbureau Recruit a Student op 1 januari 2020 van start gaat. Weliswaar met een andere compagnon: Michiel van der Werf.

Voetbal en uitzenden 

Hij zou zo naast Maaskant in de dug-out hebben kunnen zitten want Van der Werf is namelijk ook gecertificeerd KNVB-trainer/coach. Eerder werkzaam als jeugdtrainer bij PSV Eindhoven, maar voornamelijk in het buitenland als coach bij voetbalclubs
in Amerika, China, Singapore en Brazilië. Aan zijn uitgebreide cv valt

jong is. Twee jaar geleden begon Van der Werf zijn eigen onderneming:het opzetten van voetbalprojecten in China. “Kort gezegd breng ik in samenwerking met de KNVB de Nederlandse voetbalexpertise naar China”, vertelt hij. Naast het projectmatig delen van
kennis komt er vanuit China ook de vraag voor vaste, Nederlandse coaches.

En daar is direct de link tussen zijn huidige onderneming en zijn toekomstige werk in de uitzendbranche: het plaatsen van Nederlandse trainers op de Chinese voetbalmarkt.
“De werving en selectie doe ik zelf en ik merk dat ik het verbinden erg leuk vind”, zegt Van der Werf. “Het afgelopen jaar ben ik veel in China geweest en zeker na de pilot deze zomer staat alles redelijk goed.”

HR-ervaring is geen must

De voetbalprojecten lopen en dus is de ambitieuze Van der Werf volgens eigen zegge ‘wel toe aan een nieuwe uitdaging.’ Door zijn werk al betrokken bij VVV-Venlo kwam Van der Werf bij Maaskant terecht. “Na zijn aanstelling als hoofdtrainer las ik artikelen over Roberts betrokkenheid bij Recruit a Student.

Pas in een later stadium kwamen we op een samenwerking. Ik heb eerst zelf contact opgenomen met de franchisegevers Jaap Dietz en Remco Beijer”, zegt Van der Werf. “Voor mij was de hoofdvraag: moet ik niet meer kennis hebben om een uitzendbureau te starten?

Uit de gesprekken met andere franchisenemers bleek dat lang niet iedereen uit de HR kwam of ervaring had in de uitzendbranche terwijl zij wel goede zaken doen. Het gaf me een goed gevoel en stelde me gerust dat je de basiskennis die je nodig hebt, leert tijdens trainingen.”

'Alle problemen zijn al voor je getackeld'

Na twee weken intensieve training op het hoofdkantoor in Breda mag Van der Werf vanuit kantoor Eindhoven een tijdje praktijkervaring opdoen. “Als je iets niet weet, kan je meeliften op de kennis van anderen”, zegt Van der Werf. “Je blijft ondernemer met bijbehorende vrijheid maar wordt niet aan je lot overgelaten. “Dat is het mooie aan deze franchiseformule”, bevestigt Maaskant.

“Alle hulp en trainingen die je krijgt vanuit het hoofdkantoor, het meelopen op andere vestigingen en zelfs een deel van de voorfinanciering. Je bent zelfstandig ondernemer, maar alle problemen zijn al getackeld. Er staat een volwassen uitzendbureau met 20 jaar ervaring achter je, dat merk je.”

Een goed team

De senior en de jonge hond, het is een mooie combinatie. “Voor dit werk moet je energie hebben en gretig zijn. Met mijn ervaring wil ik Michiels steun en toeverlaat zijn en helpen bij het leggen van nieuwe contacten”, vertelt Maaskant. “Ik zal operationeel op de werkvloer zijn”,vult Van der Werf aan. “Robert is het gezicht naar buiten en de ingang naar nieuwe opdrachtgevers. Ik denk dat wij een goed team zijn.

 “Een voordeel van Michiel is dat hij uit deze contreien komt”, verklaart Maaskant. “Venlo is een heel leuke, kleine gemeenschap en dat vereist een andere aanpak dan werken in de Randstad. Aan de ene kant ben je sneller aanwezig en, wanneer je je goed werk levert, krijg je sneller nieuwe klanten. Aan de recruitment kant is de vijver waaruit je vist een stuk kleiner. Wij focussen ons op een nichemarkt, weinig bureaus moeten het hebben van studenten, dat maakt ons onderscheidend.”

Buitenlandse ambities

Voor nu ligt de prioriteit bij het van start gaan op een eigen locatie bij voorkeur in het centrum van Venlo. “Een groot aantal internationale studenten studeert in Venlo”, volgens Van der Werf. “Zij moeten een minimaal aantal uur werken om in Nederland te kunnen blijven. Wij voorzien ze graag van de benodigde uren. “En ook dat is goed geregeld vanuit Recruit a Student”, springt Maaskant bij.

Zowel Maaskant als Van der Werf weten uit eigen ervaring hoe het is om in het buitenland te werken. Van der Werf: “Dat kan een fantastische ervaring zijn waarvan je veel leert, daar werk ik graag aan mee.” De grootste mogelijkheden liggen volgens beiden over de grens in Duitsland. “Als je kijkt naar de bedrijvigheid en het aantal mensen in het Ruhrgebied biedt dat ontzettend veel kansen.” Voorlopig is dat nog toekomstmuziek.

Door: Sandra Westerkamp
 

Lees meer over:
Bekijk ook