Mensen helpen gezond te leven

Het ging snel in januari 2014: op vrijdag kwam de financiering rond en tekende Collette Janssens de contracten, in het weekend werd er flink getimmerd en op maandag opende ze haar deuren als Bailine-ondernemer in Haarlem. Een zeer gedreven ondernemer: “Ik geloof dat gezondheid voor een groot deel te maken heeft met voeding.”

Collette wist vroeger nooit wat ze wilde, vertelt ze. “Ik kwam op jonge leeftijd in de modewereld terecht en werd mannequin. Dat beviel lange tijd prima. Maar het innerlijk werd belangrijker dan het uiterlijk en zo zat ik ineens op de opleiding voor homeopathie.” Als klassiek homeopaat heeft Collette sinds 2006 een eigen praktijk in Sassenheim. Die houdt ze na de start in Haarlem aan; voor een dagdeel per week zit ze in bij een verloskundigenpraktijk. In de tussentijd deed ze nog diverse opleidingen, waaronder een orthomoleculaire opleiding. Zo kwam ze langzamerhand tot de conclusie dat veel gezondheids- en gewichtsproblemen te maken hebben met voeding.

Levensstijl

Toen ze in 2013 in aanraking kwam met de formule Bailine, sprak die haar direct aan. Bailine is een oorspronkelijk Noors totaalconcept voor vrouwen die persoonlijke begeleiding zoeken naar een gezondere levensstijl. Het concept rust op vijf pijlers: voeding, beweging, mentale ondersteuning, pijnbestrijding en de natuurlijke facelift. Bailine heeft apparatuur die helpt met onder meer vetverbranding en spierversteviging. Collette: “Ik hou niet zo van ‘We lossen alles wel op met een shake’. Ik wilde iets wat echt verandering brengt in het leven van een vrouw. En dat doet Bailine.” Tegelijkertijd is het concept flexibel, vertelt ze. “We kijken naar de klant en proberen een schema op te stellen dat de klant gemakkelijk in zijn levensstijl kan inpassen.”
Alle Bailine-ondernemers zijn inmiddels officieel gewichtsconsulent en zijn druk bezig met de opleiding medische basiskennis – iets wat minister Schippers heeft verordonneerd.

Vrouwvriendelijk

Collette is blij met de trainingen en marketingondersteuning vanuit Bailine. “Ellen (franchisegever Ellen Vink, red.) staat echt voor haar mensen.” Het is ook een vrouwvriendelijk concept, vindt Collette. “Ik ben moeder van vier kinderen en dan is een eigen zaak best zwaar. Het leuke van Bailine is dat het voor vrouwen door vrouwen is. Bij Bailine wordt begrepen dat je ook moeder bent. Je kunt bijvoorbeeld makkelijk je openingstijden aanpassen aan de schooltijden.” 

Haar ambitie: “Ik zie hoeveel mensen het helpt en ik wil graag nog meer mensen helpen. Dat is belangrijk in een tijd waarin overgewicht een groot probleem is. Daar ligt voor mij een doelstelling waar ik met passie aan wil werken. Het liefst in een zaak met meerdere medewerkers.”

Minibio

Naam: Collette Janssens (48)
Formule: Bailine
Gestart als franchisenemer: januari 2014
Hiervoor werkzaam als: Klassiek Homeopaat met eigen praktijk (heeft ze nog steeds)
Gezinssituatie: Gescheiden, 4 kinderen