Kubus: "We hebben vrijwel alles uitgedacht"

Franchiseformule KUBUS wil het goede, voordelige alternatief zijn voor de grote accountantskantoren. Daarom werken de aangesloten franchisenemers met heldere tarieven, volgens strakke richtlijnen en communiceren ze transparant.

Met trainingen wil de organisatie het kwaliteitsniveau hoog houden. In het gesprek met franchisenemer John Brands komt al snel naar voren dat KUBUS een organisatie is die geleid wordt door de franchisenemers zelf. “We willen de overheadkosten zo laag mogelijk houden. Dus het bestuur bestaat uit franchisenemers en ook voor projecten vragen we altijd eigen mensen. Het hoofdkantoor bestaat alleen uit managementondersteuning en dat is 1,5 fte.” Toch is KUBUS ook een organisatie waar alles tot in de puntjes geregeld en uitgedacht is. Er zijn richtlijnen voor de tarieven, franchisenemers werken volgens afgesproken werkwijzen en ze zijn verplicht om trainingen te volgen. “Wij merken dat dat prettig werkt”, vertelt Brands. “Franchisenemers weten daardoor precies wat ze moeten vragen voor bijvoorbeeld inboekwerk of het opmaken van een jaarrekening voor een VOF, BV of eenmanszaak. Dit maakt het transparant, zeker voor grote klanten, zoals franchiseorganisaties. Zij kunnen erop rekenen dat onze leden de administratie van hun franchisenemers allemaal op dezelfde manier opzetten. Zo weten ze dat ze appels niet met peren aan het vergelijken zijn.”

Ondernemersbloed

Brands ziet veel franchisenemers starten bij KUBUS en hij merkt dat het openen van een kantoor soms snel kan gaan. “We plannen een aantal gesprekken en zorgen voor een goede screening. Als blijkt dat iemand geschikt is en ook echt lid wil worden, dan kan hij, bij wijze van spreken, de volgende dag al beginnen.” Uit eigen ervaring weet hij dat er vervolgens veel op franchisenemers afkomt. “Natuurlijk is het prettig dat een organisatie het wiel al voor je heeft uitgevonden. Maar alles bij elkaar komt er wel heel erg veel informatie op je af. Het is een hele klus om je dat eigen te maken.” De basiseisen die KUBUS aan startende franchisenemers stelt zijn: een relevante hbo-opleiding en een aantal jaren ervaring, bijvoorbeeld op een accountantskantoor. Daarnaast worden kandidaten uitvoerig getest om te kijken of ze wel echt ondernemersbloed hebben. “Mensen die in ons vak werken zijn vaak ietwat introvert. Maar als ondernemer heb je bepaalde vaardigheden nodig, zoals creativiteit, flexibiliteit, een commerciële instelling, overwicht en zelfstandigheid. De Erasmus Universiteit van Rotterdam heeft een wetenschappelijke test ontworpen waaruit blijkt of kandidaten die eigenschappen in zich hebben."

KUBUS heeft op dit moment zo’n negentig franchisenemers. Sommigen  werken als eenpitter. Anderen hebben een kantoor met maximaal zes medewerkers in dienst. In 2013 bestaat KUBUS tien jaar en de organisatie hoopt dat de teller dan staat op honderd franchisenemers.