'Ik wilde de drogist voor Hattem behouden'

Als er iemand de mooie drogisterij in Hattem moest overnemen, dan was het Claudia Zandhuis wel. De Hattemer startte haar loopbaan hier en is altijd het gezicht van de winkel gebleven. Sinds april dit jaar is ze franchisenemer. 

Vele jaren was ze de rechterhand van haar werkgever. Claudia Zandhuis was de rayonleider van zes vestigingen. Toen haar werkgever ging afbouwen en zijn winkels te koop aanbood, moest ze wel toehappen. Want die vertrouwde drogisterij in Hanzestadje Hattem met al die vaste klanten, mocht toch niet verloren gaan.

Een echte retailer

Ze zat in een sabbatical jaar toen de kans zich voordeed. Ze overwoog omscholing en een switch naar de zorg. “Maar als je een echte retailer bent, blijft de winkelvloer toch trekken. En deze winkel is ook van de Hattemers. Het is nog de enige zelfstandige drogist. Ik wilde de winkel voor Hattem behouden.”
En zo werd zij eigenaar van dezelfde winkel als waar zij zesentwintig jaar eerder als scholier van de Middelbare Detailhandel School stage liep. Ze besloot met het voor haar vertrouwde DA in zee te gaan. “De franchiseformule ligt mij goed”, zegt ze over die keuze. “Ik krijg veel vrijheid, maar voel toch de ondersteuning wanneer ik die nodig heb.”

Vertrouwen

Dat laatste was het geval bij de indeling van de winkel. Ze ging namelijk terug van twee panden naar één ruimte, zoals het ooit was. Maar ze wilde wel een groot en gevarieerd aanbod van producten houden. In de bouwtekeningen van DA lukte dat perfect. Haar trouwe klanten reageerden enthousiast toen ze op 11 april de winkel opende. Het was net als vroeger. Met Claudia in de winkel, maar dan wel twintig jaar ouder. “En ik zie dat het merk DA de mensen vertrouwen geeft.”

Synergie heerst

Harder werken doet ze niet sinds ze ondernemer is, want keihard werken is voor haar vanzelfsprekend. Toch merkt ze wel een verschil met haar periode in loondienst. “Ik neem nu de beslissingen en betaal de rekeningen.” Ze prijst zich gelukkig met het personeel dat ze heeft overgenomen. “Er is een hele goede dynamiek in ons team. De medewerkers hebben ook echt hun eigen klanten.”

De samenwerking met het nieuwe DA verloopt soepel. “Er is synergie. Ik krijg veel vrijheid van het hoofdkantoor, maar als ik bel staan ze klaar.”  
 
   

Claudia Zandhuis DA
Lees meer over:
Hans Veltmeijer Hans Veltmeijer
Redacteur
Bekijk ook