Hypotheek Visie en 123Wonen: Guido van Maaren

Het is hard gegaan met ondernemer Guido van Maaren. Inmiddels is de franchisenemer van Hypotheek Visie en 123Wonen ook franchisegever. Hij propageert een allesomvattende bediening van de vastgoedmarkt.

In 2010 opende hij zijn tweede franchisevestiging van Hypotheek Visie en had hij tien medewerkers in dienst. Vier jaar later krijgt een allesomvattend aanbod voor de vastgoedmarkt vorm onder zijn vleugels. Als franchisenemer van 123Wonen bedient hij de verhuurmarkt en met Hypotheek Visie biedt hij financieringen en verzekeringen aan. En nu heeft hij ook de resterende twee pijlers, verkoop en beheer, in zijn portefeuille. Maar dan als franchisegever met de nieuwe formule Dé Beheermakelaar.

“Daarvoor hebben we de komende vijf jaar twintig makelaars nodig”, kondigt Guido van Maaren aan in de vestiging van 123Wonen aan de Bergstraat in Amersfoort. Deze plek dient tevens als netwerk- en borrelomgeving voor mensen uit zijn branche. Hij verwacht niet dat de franchisenemers voor de nieuwe formule lastig te vinden zijn, gezien de aard van de makelaarsmarkt in Nederland. Voor de makelaars ziet hij goede vooruitzichten. “Er is een mooie groei te realiseren binnen een markt die ontzettend groot is maar heel slecht georganiseerd. Het is nu echt schrapen in de markt door allemaal kleine makelaars. Als onderdeel van een formule kun je de kosten laag houden en snel naamsbekendheid creëren.”

Midden-Nederland is voorlopig zijn werkterrein. In brede zin want hij ziet een gebied tussen pakweg Amsterdam en Arnhem.  De eerste vestigingen van Dé Beheermakelaar moeten dus nog komen. Momenteel doet hij het met drie winkels van Hypotheek Visie (twee in Amersfoort en een in Bussum) en ook drie vestigingen van 123Wonen, in Amersfoort, Bussum en Utrecht.

Nadat DirectWonen besloot louter als internetplatform verder te gaan, ging het personeel van de vestigingen van die formule over naar 123Wonen. Ook Van Maaren kreeg er vier man bij. Hij merkte dat hij steeds meer grote spelers kreeg als klant in de verhuurmarkt. Die grote klanten zochten ook iemand die het beheer deed en de verkoop van panden. Vandaar de huidige allesomvattende aanpak met de vijf pijlers: verkoop, verhuur, beheer, financiën en verzekeringen. Van Maaren is de spin in dit vastgoedweb: van de bromfietsverzekering en de kamerhuur tot de woningaankoop en de verhuur. Hij gelooft daarbij echt in de fysieke aanwezigheid van winkels. “De verhuurders betalen ons dus je moet ook echt iets leveren. Daar horen ook zichtbaarheid en het meedenken met hun ondernemersgeest bij. En de mensen willen een makelaar spreken als ze hun huis gaan verhuren.”

+

Lees meer over:
Franchise+ Franchiseplus
Redactie
Bekijk ook