Hoe franchise je balans tussen werk en privé kan transformeren

Het idee van een eigen bedrijf roept misschien beelden op van nachten doorhalen en werken in het weekend en op feestdagen. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Een eigen bedrijf als franchisenemer kan juist een betere balans tussen werk en privé bieden. Franchise biedt niet alleen een unieke kans om eigen baas te worden terwijl je geniet van de voordelen van een gevestigd bedrijf met een bewezen businessmodel. Het biedt ook flexibiliteit en vrijheid die je niet krijgt als werknemer.

De franchisegever heeft voor jou de slapeloze nachten al doorstaan, zodat je niet opnieuw het wiel hoeft uit te vinden. Zaken die tijd nodig hebben om te ontwikkelen, zoals branding, systemen en procedures, zijn al uitgedokterd.

Hoe kies je een formule die bij je past

Als het gaat om de balans tussen werk en privé, zijn er veel opties in franchising. Het is belangrijk om de juiste vragen te stellen voordat je je volgende stap zet, zodat je iets kunt vinden dat bij je levensstijl en interesses past. Doe jouw due diligence. Het is de moeite waard. Immers, als je een verandering gaat aanbrengen, moet je het laten tellen.

1. Vraag jezelf af wat je wilt van een franchiseformule?

Neem bij het zoeken naar een franchiseformule een stap terug om na te denken over wat je doel is en wat je wilt bereiken. Ben je op zoek naar een parttime baan of iets wat je als hobby kunt doen? Of moet het je salaris als werknemer vervangen? Heb je ambities om meer dan één franchise tegelijk te bezitten? Wees eerlijk bij het beantwoorden van deze vragen - het vinden van de perfecte formule zal gemakkelijker zijn als je eenmaal hebt besloten wat je doel is.

2. Hoeveel tijd ben je bereid te investeren?

Als je eenmaal hebt besloten wat je van een franchiseformule wilt, is het belangrijk om na te denken over hoeveel tijd je bereid bent te investeren. Een belangrijke vraag om jezelf te stellen is of je geïnteresseerd bent in een formule waarbij je zelf de service van de franchise levert, of een businessmodel waarbij je het bedrijf start met een team om de dagelijkse activiteiten te leveren terwijl je het team leidt. Denk na over familie en andere verplichtingen en beslis hoeveel dagen en uren je bereid bent te werken. Als je bijvoorbeeld besluit dat je alleen doordeweeks van 9 tot 5 wilt werken, vallen veel franchisemogelijkheden voor winkels af.

3. Waar ben je goed in en waar ben je in geïnteresseerd?

Je moet gepassioneerd zijn over wat je doet om succesvol te zijn in het leven. Het is eigenlijk net als bij het zoeken van een baan. Evalueer jouw interesses, ervaring en persoonlijkheid om de juiste match te vinden – Bedenk dat je hierin je niet hoeft te beperken tot alleen de sectoren waarin je eerder hebt gewerkt. Overweeg of je alleen of met anderen wilt werken en of je het leuk vindt om met klanten en personeel te communiceren.

Wil jij meer weten over franchise? Bezoek gratis de Franchise+ Beurs!

De Franchise+ Beurs is de ideale plek om inspiratie op te doen en informatie in te winnen, zodat jij een weloverwogen keuze kan maken. De beurs brengt deelnemers, exposanten en deskundige sprekers samen voor het delen van informatie en om samen te sparren over het franchise-ondernemerschap. Vraag hieronder direct gratis toegangskaarten aan!

Ben jij een toeleverancier aan de franchisebranche? Dan is er sprake van betaald entree met een ticketprijs van €295,- euro.

Lees meer over:

Media- en Marketingbedrijf Franchise+ dé aangewezen partner in franchisegroei. Onze missie is om mensen die iets met franchising hebben of willen bij elkaar te brengen. Hiervoor zetten wij diverse online en offline mediakanalen in. Afgestemd op jouw formule.