‘Gastvrijheid is voor ons echt een usp’

‘Het gewoon doen’: franchisenemers Eric Bouhuijs en Annette de Ridder kwamen op dat punt nadat er ruimte in hun leven kwam voor een eigen zaak. Na drie jaar keihard werken om hun Amsterdamse Doppio Espresso-vestiging op de kaart te zetten, durven ze voorzichtig te dromen van een tweede vestiging.

Beiden waren werkzaam in de finance, Eric als manager en Annette als controller, zij de laatste jaren als zzp’er. Ze wilden al langer samen ondernemen maar pas toen de kinderen oud genoeg waren en de hypotheek niet meer zo belangrijk was, durfden ze de stap te zetten. “Dat is het voordeel van ouder worden”, lacht Annette. Eric: “Het enthousiasme heb ik al jaren, maar ik vond het – misschien vanwege mijn opvoeding en wat ambtelijke instelling – lastig om zo’n winkel te beginnen.” Samen kwamen ze op het punt van ‘het gewoon doen’. “We waren toe aan iets nieuws”, aldus Eric. In 2015 openden ze hun Doppio Espresso-vestiging in Amsterdam.

Geintjes

‘Koffie’ was al langer een passie, zéker na een koffiecursus in Florence. Ze vonden uiteindelijk aansluiting bij koffieformule Doppio Espresso vanwege de gelijkgestemde kijk op gastvrijheid. “Het product moet goed zijn, maar die gastvrijheid is voor ons echt een usp”, vertelt Annette. “Wat ons opvalt in Amsterdam is dat service niet een algemeen geaccepteerde vanzelfsprekendheid is. Daarin willen wij het verschil maken: service verlenen tot en met. We houden van geintjes maar er ontstaan ook gesprekken. Ik hoopte mooie verhalen te verzamelen van onze gasten – nou, die hebben we wel!” Naast de gedeelde visie spreekt de ambitie in de Doppio-organisatie aan. Eric: “Het concept beweegt mee met maatschappij en omgeving, er zit innovatie en slagvaardigheid in.”

Ontspanning

Ze zijn nu drie jaar open en het gaat goed, zegt Annette. Eric vult aan: “We zijn rustig begonnen maar het afgelopen jaar behaalden we mooie groeicijfers. In Amsterdam is veel concurrentie en het publiek is kritisch. Je moet hard werken om je plaats te bepalen.”
Eén van de korte-termijnplannen is dan ook: ontspanning. “We moeten aan onszelf blijven denken zodat we lol uit het werk blijven halen”, vertelt Eric. Daarnaast zijn de twee ondernemers altijd bezig met vernieuwing, met het nóg aangenamer maken. “Niet alleen om de sfeer en toegankelijkheid te verhogen maar ook de omzet”, zegt hij. Voor de langere termijn ligt er een ambitieus plan: “Als we dit op de rit hebben, vinden we het mooi om er nóg een vestiging bij te openen”, aldus Annette. 

In het kort

Naam: Eric Bouhuijs (59) en Annette de Ridder (47)
Woonplaats: Amsterdam
Aantal medewerkers: 6
Tip voor starters: “Kijk niet alleen naar het nu maar ook naar de toekomst, zonder je focus te verliezen.”

Lees meer over:
Pras Weijers Pras Weijers
Redacteur
Bekijk ook