Eye Wish ondernemer heeft hoge gunfactor

Hij was voorbestemd om zijn eigen optiekzaak te hebben, maar het duurde even voordat het zover was. Na ruim twintig ervaring opgedaan te hebben in de branche werd Dion Wagenaar anderhalf jaar geleden franchisenemer bij Eye Wish, in Broek op Langedijk. Een bewuste keuze voor formule en locatie, vertelt hij.  

Het heeft alles weg van een zorgvuldig uitgestippelde loopbaan tot franchisenemer in de optiek. Op zijn achttiende startte hij bij een opticien, een jaar later was hij manager van een vestiging van Pearle in Castricum en op zijn vijfentwintigste had hij de leiding over vier franchisevestigingen. 
Als prille vader ging hij dichter bij huis werken. Hij werd manager van de eigen vestiging van Pearle in Heerhugowaard en genoot van het intensievere klantencontact in deze rol. In 2013 beleefde hij een mooi succes met de verkiezing tot beste winkel van Pearle in Nederland.  

Na twintig jaar vond hij het tijd voor een volgende stap. Hij bood zich bij Pearle aan als franchisenemer. Maar dan wel graag in zijn vertrouwde West-Friesland. Dat zat er even niet in, en een verhuizing zag hij niet zitten.

En ineens was daar de optie van een winkel van Eye Wish in Broek op Langedijk. De zelfstandig opticien had zijn winkel in 2016 aan Eye Wish verkocht. De dorpsbewoners waren echter gewend aan de zelfstandig ondernemer met zijn voelsprieten in de gemeenschap.     

Is dat niet iets voor Dion? kreeg hij de vraag. Hij ging eens sfeer proeven en merkte dat er al iets bestond tussen hem en Broek op Langedijk. “Mijn overgrootouders komen hier vandaan en de naam Wagenaar komt er heel veel voor.”

Superdorps
Anderhalf jaar verder is hij helemaal thuis in zijn nieuwe werkomgeving. “Het is superdorps. Als je het goed doet als ondernemer, is de gunfactor heel hoog. En er zijn hier veel ondernemers, en die gunnen elkaar ook wat. Ik groei nu door nieuwe klanten.”  

Een bewuste keuze dus voor de locatie, maar ook voor de formule én voor franchise. “Eye Wish mikt op een midden- tot hoog segment. Dat past wel bij mij. En de franchiseconstructie is gewoon hartstikke goed. Alle randzaken worden verzorgd waardoor je je alleen met je core business kunt bezighouden.”

Een tweede vestiging houdt hij voor mogelijk, maar eerst een paar jaar goed draaien met deze. Hij doet hetzelfde als wat hij altijd heeft gedaan: met veel plezier naar zijn werk gaan en mensen blij maken met professionele service. “En als je dat ook nog eens voor je eigen zaak doet, voelt dat enorm goed.”  
 

Lees meer over:
Hans Veltmeijer Hans Veltmeijer
Redacteur
Bekijk ook