Colora groeit

Colora is de winkelformule van de NV Bossuyt die eveneens het merk BOSS® voert. De NV Bossuyt is sinds 1943 fabrikant van verf en groothandel van verf en verftoebehoren die zich richt naar schilder- en bouwbedrijven, de gespecialiseerde verfkleinhandel, architecten en openbare diensten. Na zijn overlijden in 1964 werd de stichter opgevolgd door zijn zonen Jan, Paul en Piet.

In 1981 werd de eerste Colora-winkel geopend in Brugge. In 2000 is het logo gewijzigd en vond de opening plaats van een pilootwinkel in Genk met het nieuwe concept. Momenteel zijn er 20 franchisenemers. Binnen enkele jaren zouden we een nationale afdekking willen met 44 winkels.

Colora® zoekt in de eerste plaats ondernemers die zelf in de zaak staan en het persoonlijk advies voor de eindklant gestalte geven. Deze mensen zijn gedreven door decoratie en hebben het niveau om een intensieve technische opleiding met succes af te ronden. Daarom wordt de financiële instapdrempel bewust laag gehouden. Colora is een franchiseketen met veel inspraak voor de franchisenemer (bijv. op vlak van assortiment geven ze directe input voor nieuwe producten, andere verpakkingen, enz…).

Een volledig team staat ter beschikking van de franchisenemers. Zij krijgen alle mogelijke ondersteuning om een bloeiend bedrijf uit te bouwen. Zij gaan van start met een kant-en-klaar winkelconcept dat zijn succes bewijst. Zij krijgen intensieve opleiding en continue vorming. 3 retail consultants staan ter beschikking om hen te begeleiden op operationeel, commercieel, financieel vlak en HR. Onze Consumer Marketing Manager en haar assistente zijn full-time ter beschikking voor ondersteuning bij allerlei vormen van klantenprospectie en promocampagnes. Zij krijgen kwalitatief promo-materiaal ter beschikking (dit gaat van productfolders, over gadgets tot een eigen magazine). Achter hen staat een financieel gezond bedrijf met een sterk merkimago dat beschikt over een gespecialiseerd labo, een eigen technische dienst en een efficiënt draaiende logistiek.

Sterke Troeven

Voor een gedreven ondernemer kan Colora verschillende troeven voorleggen:een aantrekkelijke bruto-marge (competitieve korting- en betalingsvoorwaarden), beperkte royalty’s, een ruim pakket ondersteuningsbudgetten voor marketing en winkelinrichting,territoriale exclusiviteit op winkelverkoop van BOSS-producten en intensieve begeleiding bij het opstarten van de zaak.

Colora verkoopt zijn klanten niet zomaar producten. Wij bieden onze klanten een oplossing voor hun probleem (van technische aard of esthetische).
Colora is uniek omdat we op één en dezelfde plaats volgende elementen terugvinden : een verfspeciaalzaak, persoonlijke dienstverlening, vakmanschap en inspiratie.
Bij de concurrentie vind je nooit alle 4 deze elementen terug: zij focussen zich op het een of het ander. Onze klanten krijgen professioneel advies over verf, kleur, verftechnieken, de ondergrond en applicatiemethodiek. De klant kan deze technieken zelf uitproberen in een doe-hoek. Onze dienstverlening gaat heel ver : technisch (in de winkel en op de werf, bij keuze van het juiste product, op vlak van uitvoering), kleuradvies (in de winkel en op de werf), info-avonden, workshops, verhuur van machines, ...

Lees meer over:
Franchise+ Franchiseplus
Redactie