Claudia Muller: Vrouw in de bouw

Claudia Muller komt uit een familie van bouwers. Met haar twee Fixet-vestigingen en een eigen klussendienst zet ze de traditie voort.

Kom je uit een ondernemersnest?
“Van origine zijn wij bouwers, aannemers. Mijn opa en overgrootopa hadden een aannemersbedrijf. Mijn vader had dat ook en ik heb dat in eerste instantie overgenomen maar ik kwam er al snel achter dat ik de retail veel leuker vind. Dus het werd de Fixet van mijn vader in Sint Maartensdijk en in 2009 opende ik nog een Fixet-vestiging in Halsteren. We hebben nu een heel uitgebreide klussendienst dus dat bouwen zit nog wel in de genen. Vroeger twijfelde ik of ik deze richting op wilde. Ik dacht over journalistiek of binnenhuisarchitectuur. Toen ik na de havo besloot dat het binnenhuisarchitectuur ging worden, overleed mijn moeder plotseling. Mijn vader kwam voor de beslissing te staan wat te doen met het bedrijf. Hij vroeg mij te kijken of het wat voor mij was, zo niet dan wilde hij de tent rigoureus verkopen. Zo kwam ik versneld in het bedrijf, een beslissing waar ik nog steeds achter sta."

Wat viel je tegen?
“Ik was natuurlijk nog heel jong en daar komt bij dat het bouwbedrijf en doe-het-zelfland echt een mannenwereld is. Als vrouw moet je je bewijzen. Als je het eenmaal verdiend hebt, gaat het wel makkelijk. Als ondernemers bij Fixet zijn we gewend om samen met elkaar en het servicekantoor te werken. Die klik is altijd heel erg goed. We zijn niet van de harde acties, we hebben een solide beleid met ruimte voor lokale profilering. Dat geeft je de gelegenheid om je eigen sterke punten in de markt te zetten.”

Wat is je ambitie?
“Het hoofd boven water houden. Natuurlijk, als je dit vijf jaar geleden had gevraagd, had ik 'groeien’ gezegd. Maar we hebben vlak voor de crisis behoorlijk geïnvesteerd in de nieuwe winkel, dus de lasten zijn best zwaar. De ambitie nu is zorgen dat we blijven bestaan. Door op de kosten te letten, met Fixet naar de marges te kijken en ons sterk te profileren met onze klussendienst. Wij merken dat onze showroom in combinatie met onze eigen vakmensen, die de klus daadwerkelijk kunnen uitvoeren, vertrouwen geeft bij onze klanten. Wij komen van de vloer, we weten wat we verkopen, wij kunnen dat!”

Minibio Claudia Muller

Naam: Claudia Muller
Leeftijd: 32
Formule: Fixet (2 vestigingen)
Gestart als franchisenemer: in 2005
Aantal medewerkers: 35
Gezinssituatie: samenwonend
Hiervoor werkzaam als: “Van vakantiehulp tot bedrijfsleider bij de Fixet van mijn vader.”
Hobby’s: tennis
Mijn tip voor franchisenemers: “Zorg dat je het heel erg leuk vindt wat je doet, anders hou je het niet vol.”

+