4 manieren waarop je een Chromecast voor je bedrijf kunt gebruiken

De Chromecast is een HDMI-dongle die ongeveer zo groot is als een USB-flashstation, slechts 34 gram weegt en bijna alles op je laptop of mobiele apparaten naar een tv of projector kan streamen. Het wordt verkocht als een manier om je tv slim te maken: je sluit hem aan en na een snelle installatie kun je Netflix en YouTube gemakkelijk in de wachtrij plaatsen op het grote scherm vanaf een telefoon. Handig voor particulieren, maar ook franchisenemers kunnen er gebruik van maken met de volgende manieren. Bekijk dit blog voor ondernemers en mogelijk vind je nog meer wijzes waarop je een Chromecast in je franchise kunt gebruiken. 

Laat iedereen meedoen 

Groepsdiscussies zijn een geweldige manier om iedereen hun ideeën te laten delen, maar wat als hun ideeën meer dan alleen woorden bevatten? Als je het scherm wilt delen tijdens een typische presentatie, moet je de laptop van de presentator loskoppelen, een nieuwe laptop aansluiten - eventueel met een nieuwe kabel - en hopen dat alles werkt. De Chromecast geeft je de vrijheid om iedereen aanwezig te laten zijn. Als iemand iets op het grote scherm wil zetten, hoeft hij alleen maar op de Cast-knop in Chrome te klikken en de tv schakelt vrijwel onmiddellijk over naar zijn tabblad.

Plezier beleven

De kans is groot dat je je stereo niet meeneemt op je teamretraite, en dat je waarschijnlijk niet wilt blijven zitten kijken naar wat er 's avonds op de tv-uitzending is. De meest populaire functie van de Chromecast om je tv slim te maken, komt nog steeds van pas als de presentaties klaar zijn en het tijd is om te ontspannen. Iedereen kan overdag zijn Rdio- of Pandora-stream naar de tv sturen voor achtergrondmuziek, daarna kun je ontspannen rond een Netflix- of Google Play-film of laat iedereen 's avonds zijn favoriete gekke YouTube-video op het grote scherm delen. Voor plezier in je kantoor kan je ook een Chromecast kopen dus! 

Gebruik een extra scherm 

Tv's zijn misschien wel de beste manier om informatie passief weer te geven, en er is geen reden waarom de tv in je vergaderruimte ook niet op die manier kan worden gebruikt. Met een Chromecast kun je je tv het Geckoboard- of Ducksboard- dashboard van je team laten zien door gewoon een tabblad te casten, of als je Telemetry gebruikt, kun je hun speciale Chromecast-integratie gebruiken om je Chromecast-weergave op maat te maken voor je tv. Of er is Groupon's digital signage-app voor Chromecast, Greenscreen, die opensource is op GitHub, zodat je team het ook kan gebruiken. 

Creëer een betere presentaties 

De Chromecast werkt het beste wanneer je streamt vanaf een browsertabblad, dus het kan zijn dat je de manier waarop je presentaties maakt, moet wijzigen. Als je Keynote of PowerPoint gebruikt, kun je wisselen en hun web-apps gebruiken om je presentaties naar de Chromecast te pushen. Dit is ideaal op een Chromebook! Zorg ervoor dat je je presentaties voorafgaand aan je vergadering online opent, om er zeker van te zijn dat ze er goed uitzien in de webapp. Mogelijk moet je ook minder animaties gebruiken of je aan webveilige lettertypen houden, maar verder zou het voor het grootste deel moeten werken. 
 

Lees meer over: