10 vragen aan Suzanne Stolk-Jerphanion

Naam: Suzanne Stolk-Jerphanion
Leeftijd: 43
Functie: Franchisenemer New York Pizza  te Bergschenhoek sinds 2009
Aantal uur per week: 65 uur

Van de redactie

1. Hoe ben je in je huidige functie terechtgekomen?

Ook ik kwam in de fase van mijn  leven dat ik 40 werd en een nieuwe uitdaging zocht. In het dorp waar ik woon had een winkel opheffingsuitverkoop, ik wilde dit pand graag huren en heb direct de verhuurder gebeld, helaas was ik te laat en was het pand al verhuurd aan New York Pizza. Mijn geluk was dat ze nog een franchisenemer zochten. Direct vanaf het eerste contact was ik erg enthousiast, hoewel ik nog nooit bij een New York Pizza-vestiging was geweest. Na een aantal gesprekken op het hoofdkantoor en een screening, kon ik aan mijn training beginnen.

 

2. Wat vind jij het leukste aspect aan deze franchiseformule en hoe is de verdeling vrouw/man binnen deze formule?

Ik vind het fijn dat we een sterke landelijke marketing hebben, hierdoor word je gelijk goed op de kaart gezet, ook de inkoop via een groothandel is prettig.

Op dit moment is er nog één vrouw, dus in totaal zijn er twee vrouwen die alleen een New York Pizza-vestiging runnen, er zijn nog wel meer vrouwen maar zij runnen hun vestiging samen met hun partner.
 

3. Welke andere franchiseformules spreken je aan en waarom?

Ik heb geen andere franchiseformules die me aanspreken, waarschijnlijk omdat ik me hier niet verder in verdiept heb, omdat ik het bij New York Pizza erg naar mijn zin heb.
 

4. Welke eigenschappen komen je goed van pas in je werk?

Ik ben graag bezig en vind het moeilijk om stil te zitten, ik ben positief ingesteld en kan dit gemakkelijk overbrengen op anderen. Ik weet niet hoe het kan maar voor de opening wist ik al 90% van alle adressen in Lansingerland te vinden, dit komt met het bezorgen goed uit.
 

5. Hoe combineer je werk en privé?

Ik heb 3 kinderen (19, 17 en 8 jaar), de oudste twee werken mee. Overdag heb ik tijd genoeg om de jongste  naar school te brengen, tussen de middag eet hij thuis en ook om half vier haal ik hem op. Mijn man is parttime gaan werken, hij heeft dus een groot deel van de huishouding over genomen, doet de boodschappen, kookt en is er iedere avond voor de kinderen.
 

6. Hoe ziet je vrijetijdsbesteding eruit?

Gezellig met wat vrienden afspreken om wat te drinken, wel graag een spelletje of darten erbij doen.
 

7. Wat is het grootste succes in je carrière?

De opening van de winkel was een hoogtepunt.
 

8. Wat was minder succesvol in je carrière?

Twee dagen voor de opening, sneed ik met het schoonmaken van de roosters van de afzuigkap, twee vingertopjes af en kon dus maar met één hand werken, gelukkig kreeg ik hulp van het hoofdkantoor om het personeel in te werken.

Nadat we een half jaar open waren, hebben we een gewapende overval gehad, dit heeft op het personeel en mezelf veel impact gehad.
 

9. Welke tip heb je voor vrouwen die franchisenemer willen worden?

Ik zou zeggen DOEN! Ik ga iedere dag met veel plezier naar mijn werk, ook het contact met de jonge medewerkers geeft veel energie.
 

10. Wat staat er bovenaan je verlanglijstje?

Een cruise langs de Noorse Fjorden!
 

Lees meer over:
Franchise+ Franchiseplus
Redactie