Het Franchise Ondernemers Assessment

Het Franchise Ondernemers Assessment is een inspirerende ontdekkingsreis. Het assessment brengt op een praktijkgerichte wijze uw kwaliteiten, ontwikkelpunten, drijfveren en gedragsstijlen in kaart. Hierdoor krijgt u als (toekomstig) franchisenemer meer inzicht in uw competenties en vaardigheden.

Als (toekomstig) ondernemer is het belangrijk te weten wie u bent en wat uw kwaliteiten zijn. Door het zelfinzicht wat u krijgt via het ondernemers assessment kunt u alles uit uzelf als ondernemer halen. U kunt daarbij ook concreet gaan werken aan uw verbeterpunten om te zorgen dat u geen onnodige kostbare fouten maakt. Het feit dat u ons Franchise Ondernemers Assessment heeft doorlopen geeft franchisegevers extra vertrouwen om de samenwerking aan te gaan.

Dit assessment is een spiegel die u een unieke kans op een groter zelfinzicht biedt, zodat u een weloverwogen beslissing kunt maken over uw toekomst.

Goed voorbereid franchiseondernemer worden

 • De onderwerpen en methodes die behandeld worden zijn voortgekomen uit een decennia franchise ervaring van FranchisePlus.
 • Het ondernemersassessment is gebaseerd op het Franchise competenties praktijkmodel van Franchise+, waarbij de nadruk gelegd wordt op die competenties die voor de franchisegevers relevant zijn. 
 • Door de diversiteit aan assessment onderdelen heeft het een grote voorspellende waarde.
 • Het betreft een goed onderbouwd onderzoek naar de geschiktheid van u als (toekomstig) franchisenemer.
 • Het ondernemersassessment wordt begeleid en volledig ondersteund door de Franchise Recruitment Consultants van ons zusterbedrijf FranchisePlus, onder supervisie van officiële assessor Joost Bos.
 • Bij afronding ontvangt u een persoonlijk ondernemersrapportage met bijbehorend ontwikkelplan. Dit document kan gebruikt worden tijdens uw opstartfase als (toekomstig) franchisenemer. U heeft een kernachtig overzicht van de sterke en aandachtspunten, zodat u als (toekomstig ondernemer) optimaal gecoacht kan worden richting succes.

Het Franchise Ondernemers Assessment rapport

Een assessmentrapport kunt u beschouwen als een portret van u als persoon met uw kwaliteiten, ontwikkelpunten en potentie afgezet tegen uw ondernemerswens. Uw persoonlijke rapport bestaat uit onderstaande onderdelen:

 • Persoonlijkheidsbeschrijving met een overzicht van uw kwaliteiten, vaardigheden, drijfveren en gedragsstijlen.
 • Beschrijving van uw franchise ondernemerscompetenties met bijbehorende toelichtingen.
 • Ontwikkelingsgebieden, zowel sterke als aandachtsgebieden. Hoe kan, per competentie, de verdere ontwikkeling in gang gezet worden?

Zo geeft het Franchise Ondernemers Assessment rapport duidelijke input voor persoonlijke ontwikkeling.

Onderdelen Franchise Ondernemers Assessment:

 1. Intakegesprek ter kennismaking.
 2. Persoonlijkheidsvragenlijsten die online worden ingevuld.
 3. Capaciteitentesten die online worden ingevuld.
 4. Opgenomen videopitch.
 5. Feedback en aanbevelingen vanuit collega ondernemer, leidinggevende en/of een klant.
 6. Gestructureerd franchise diepte interview met bijbehorende assessmentoefeningen.
 7. Praktijksimulatie; “Franchisenemer in de praktijk”.
 8. Bespreking persoonlijk franchise ondernemers assessment rapport met bijbehorend ontwikkelplan.

Bent u nieuwsgierig geworden naar meer informatie en de mogelijkheden van dit Franchise Ondernemers Assessment? Vul dan direct onderstaand contactformulier in!