Het Franchise Ondernemers Assessment

Het Franchise Ondernemers Assessment is een inspirerende ontdekkingsreis als je overweegt franchisenemer te worden of wanneer je al franchisenemer bent maar door wil naar het volgende niveau. Het assessment brengt op een praktijkgerichte wijze je kwaliteiten, ontwikkelpunten, drijfveren en gedragsstijlen in kaart. Hierdoor krijg je als (toekomstig) franchisenemer meer inzicht in jouw competenties en vaardigheden.

Als (toekomstig) ondernemer is het belangrijk te weten wie je bent en wat jouw kwaliteiten zijn. Door het zelfinzicht wat je krijgt via het ondernemers assessment kan je alles uit jezelf als ondernemer halen. Je kunt daarbij ook concreet gaan werken aan jouw verbeterpunten om te zorgen dat je geen onnodige kostbare fouten maakt. Het feit dat je ons Franchise Ondernemers Assessment hebt doorlopen geeft franchisegevers extra vertrouwen om de samenwerking aan te gaan.

Dit assessment is een spiegel die je een unieke kans op een groter zelfinzicht biedt, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken over jouw toekomst.

Goed voorbereid franchiseondernemer worden

 • De onderwerpen en methodes die behandeld worden zijn voortgekomen uit decennia franchise-ervaring van FranchisePlus.
 • Het ondernemersassessment is gebaseerd op het Franchise competenties praktijkmodel van Franchise+, waarbij de nadruk gelegd wordt op die competenties die voor de franchisegevers relevant zijn. 
 • Door de diversiteit aan assessment onderdelen heeft het een grote voorspellende waarde.
 • Het betreft een goed onderbouwd onderzoek naar jouw geschiktheid als (toekomstig) franchisenemer.
 • Het ondernemersassessment wordt begeleid en volledig ondersteund door de Consultants van ons zusterbedrijf Koelewijn & Partners en staat onder supervisie van officiële assessor Joost Bos.
 • Bij afronding ontvang je een persoonlijk ondernemersrapportage met bijbehorend ontwikkelplan. Dit document kan gebruikt worden tijdens uw opstartfase als (toekomstig) franchisenemer. Je hebt een kernachtig overzicht van de sterke en aandachtspunten, zodat je als (toekomstig ondernemer) optimaal gecoacht kan worden richting succes.

Het Franchise Ondernemers Assessment rapport

Een assessmentrapport kunt u beschouwen als een portret van jou als persoon met jouw kwaliteiten, ontwikkelpunten en potentie afgezet tegen jouw ondernemerswens. Je persoonlijke rapport bestaat uit onderstaande onderdelen:

 • Persoonlijkheidsbeschrijving met een overzicht van jouw kwaliteiten, vaardigheden, drijfveren en gedragsstijlen.
 • Beschrijving van jouw franchise ondernemerscompetenties met bijbehorende toelichtingen.
 • Ontwikkelingsgebieden, zowel sterke als aandachtsgebieden. Hoe kan, per competentie, de verdere ontwikkeling in gang gezet worden?

Zo geeft het Franchise Ondernemers Assessment rapport duidelijke input voor persoonlijke ontwikkeling.

Onderdelen Franchise Ondernemers Assessment:

Het assessment heeft een aantal vaste onderdelen:

 1. Intakegesprek ter kennismaking.
 2. Persoonlijkheidsvragenlijsten die online worden ingevuld.
 3. Capaciteitentesten die online worden ingevuld.
 4. Gestructureerd franchise diepte-interview met bijbehorende assessmentoefeningen.
 5. Bespreking persoonlijk franchiseondernemers assessment rapport met bijbehorend ontwikkelplan.

Daarnaast zijn er een aantal optionele onderdelen: 

 1. Managementtest voor als je een bedrijf met een aanzienlijk team wil starten.
 2. Opgenomen videopitch ter promotie richting potentiële franchisegevers.
 3. Feedback en aanbevelingen vanuit collega-ondernemer, leidinggevende en/of een klant.
 4. Praktijksimulatie; “Franchisenemer in de praktijk”.

Investering met belastingvoordeel

Als particulier

Als particulier die ondernemer wil worden kunt u de investering in dit assessment van je inkomstenbelasting aftrekken, net zoals dit met alle andere kosten kan die in het teken staan van het starten als zelfstandig ondernemer.

Als je daadwerkelijk de stap naar ondernemerschap zet kan je in plaats hiervan ook profiteren van onderstaande voordelen. 

Als ondernemer

Als bestaand ondernemer kan je de BTW terugvragen van deze investering. Daarnaast kan je het als kosten opvoeren in de administratie waardoor de winstbelasting verlaagd wordt. Het terugvragen van de BTW kan ook als je pas na het franchiseondernemers assessment jouw bedrijf bij de KVK inschrijft. 

Bron: Belastingdienst.nl

Zet vandaag nog de volgende stap

Nieuwsgierig geworden naar meer informatie en de mogelijkheden van dit Franchise Ondernemers Assessment? Vul dan direct onderstaand contactformulier in!