Fastfood met eigentijds concept
(Meer dan) Simply Bread Kwaliteit, individuele smaak en gezondheid. Dat zijn de sleutelbegrippen van het vernieuwende fastfood-concept van Simply Bread. Marcel Voermans is de 'geestelijke vader' achter de formule. De horecaondernemer ontwikkelde een concept met eigentijdse producten van hoogwaardige kwaliteit voor een breed publiek. De formule werd de afgelopen jaren getest in een eigen vestiging in Maastricht. Marcel Voermans is ervan overtuigd dat het bij uitstek een formule is die geschikt is voor franchising. De komende tijd zal hij in een persoonlijke column een kijkje achter de schermen geven van een franchisegever. In dit nummer kunt u zijn eerste column lezen. Als aftrap meer over de achtergrond van deze nieuwe, trendy formule. Marcel Voermans heeft een ruime restaurantervaring. Hij werkte in de keukenbrigade van toprestaurants als 'Pirandello' in het Limburgse Landgraaf, 'Halvemaan' in Amsterdam en 'Parkheuvel' in Rotterdam voordat hij zijn eigen zaak '?mpressionist' opende in Bladel. "Deze restaurants bieden een absoluut topproduct voor een relatief beperkte doelgroep. Ik liep al langere tijd rond met het idee om topkwaliteit te leveren voor een breder publiek en dus ook voor een betaalbare prijs. Ons devies is: wij hanteren de hoogste standaard van kwaliteit in het inkopen, samenstellen en bereiden van onze producten. Waar mogelijk vermijden we conserveringsmiddelen en andere vage toevoegingen die veel in het hedendaagse eten voorkomen." Formule Bij Simply Bread draait het vooral om brood. Moderne variaties op de klassieke Engelse sandwich vormen het 'hoofd' broodproduct. Er werd een exclusief biologisch casinobrood ontwikkeld, apart van formaat en gesneden op speciale dikte. Marcel Voermans: "Wij maken uitsluitend gebruik van natuurlijke, biologische ingredi?nten. Die worden dagelijks vers aangeleverd. Naast sandwiches wordt er ook gewerkt met een ciabatta variant en bagels. Dezelfde hoge kwaliteitseisen hanteren we ook voor het assortiment drank. De klanten kunnen kiezen uit verschillende soorten koffie, van espresso tot cappuccino, verse fruitsappen en een keuze uit vijftien soorten bronwater. Verder hebben we hartige salades, fruitsalades en een scala aan zoete producten. Alles wordt huisbereid. Een groot deel daarvan als bake off-product om de maximale versheid en ambachtelijkheid te garanderen."Simply Bread heeft een strakke, functionele inrichting met een knipoog naar de huidige trend van minimalisme. De uitstraling is trendy. Dat is terug te vinden in alle aspecten van de bedrijfsvoering, van de koffiekopjes tot de muziek. Pilotvestiging In 2000 opende Marcel Voermans de eerste eigen (pilot)vestiging in de Stationsstraat in Maastricht. Hij was al langere tijd op zoek naar een geschikt pand in het centrum. Paul Rinkens was bezig met de verbouwing van zijn hotel Berg?re tot een trendy verblijfplaats en wist dat Marcel Voermans op zoek was naar een eigentijdse locatie. Het klikte meteen en een paar maanden later was de eerste vestiging een feit. Het hotel en de vestiging van Simply Bread lopen vloeiend in elkaar over. Menig hotelgast zal zich niet bewust zijn dat hij zijn lunch eet bij een zelfstandige onderneming. Omgekeerd geldt hetzelfde: menig klant van Simply Bread eet zijn lunch in het hotelgedeelte.Nederland heeft geen traditie op het gebied van ontbijten in een broodjeszaak. In landen als West-Duitsland, Engeland, Itali? of Spanje is dat fenomeen meer ingeburgerd. Toch is het een aantrekkelijke nichemarkt, stelt Marcel Voermans: "Je ziet steeds meer klanten die, voordat ze gaan werken, hier een broodje komen eten of een broodje halen. Hetzelfde geldt voor de lunch. Er zijn veel mensen die in de middagpauze even de stad in lopen om een broodje te eten. Er zijn veel bedrijven of kantoren die niet beschikken over een eigen bedrijfskantine. Daar spelen we op in. We leveren op bestelling ook broodjes aan bedrijven. Die brengen we dan zelf. Op dit moment schat ik dat zeventig procent van de omzet gehaald in onze vestiging en de resterende