Van investering tot besparing: duurzame zonwering voor franchisewinkels

Veel shoppers kijken vandaag de dag naar de duurzaamheid van een bedrijf als ze een product willen kopen. Het is daarom voor franchisewinkels belangrijk om hiermee bezig te zijn. Op deze manier heeft de winkel meer kans op meer kopers, wat direct ook resulteert in een hogere omzet. Je kunt op meerdere manieren duurzaamheid in je winkel gebruiken, bijvoorbeeld met behulp van duurzame zonwering van INHUIS Plaza. In dit artikel lees je hoe dit mogelijk is, maar we geven je nu alvast een tipje van de sluier: screens die werken op zonne-energie. Deze vorm van duurzame zonwering past goed bij een ecologisch interieurontwerp. Het is eerst wel een flinke investering voor een franchise winkel, maar op de lange termijn pluk je hier zeker de vruchten van. Met solar screens krijg je mogelijk meer klanten door het koel houden van je winkel en je bespaart hoe dan ook op je energierekening.

Duurzame zonwering wordt alsmaar populairder, wat al helemaal geldt voor de screens die werken op basis van zonne-energie. Dit heeft meerdere redenen. Allereerst is deze zonwering zeer duurzaam, wat ook voor franchise winkels volgens de kennisbank franchising van belang is. Een ander pluspunt van de solar screens is dat ze eenvoudig geïnstalleerd kunnen worden. De franchisenemer hoeft er zelfs niet eens een professional voor in te schakelen. Je kunt de montage dus echt zelf doen, ook omdat je geen gaten hoeft te boren. Zonwering op zonne-energie heeft nog meer voordelen voor franchise winkels. Ze zorgen er namelijk voor dat het lekker koel blijft in de winkel in de zomer. Je hoeft hiervoor dus geen airco te gebruiken, wat opnieuw geld bespaart.

Screens zijn in staat om circa 85 procent van de warmte en het zonlicht te filteren. Dit doet deze duurzame zonwering met behulp van een speciale stof. Toch zijn de solar screens niet verduisterend, het is dus mogelijk om vanuit de franchise winkel naar buiten te kijken. Je krijgt daardoor geen opgesloten gevoel in de winkel, maar toch geniet je wel van privacy. Ook krijg je in de winkel met solar screens geen irritante schitteringen en warmte in de zomer. Er zijn overigens nog meer vormen van solar zonwering. Je kunt hierbij denken aan zonneschermen en rolluiken. Hoewel deze soorten ook zeker handig zijn, hebben ze wel een groot nadeel: ze houden het daglicht volledig tegen. Solar screens zijn voor franchise winkels daardoor vaak beter, al moet je deze keuze zelf maken.

Het is goed om te weten dat er twee soorten solar screens zijn. Je kunt kiezen voor ritsscreens, maar ook voor standaard screens. De ritsscreens zijn vaak wat duurder, maar wel beter. Dit komt doordat de zijkanten vast zitten aan de geleider met een rits. Dit zorgt ervoor dat de wind niet onder de screen door kan waaien, waardoor het doek niet gaan klapperen. Dit is wel het geval bij een standaard screen, wat vervelende geluiden met zich meebrengt. Ook kan een standaard screen bij een hevige wind beschadigingen oplopen, wat minder het geval is bij de ritsscreens.