Valk Solutions neemt PFA over

Per 1 januari 2019 neemt Valk Solutions PFA Group over. Dit betekent dat de ERP oplossing ProFashionAll verder gaat als onderdeel van Valk Solutions.

De overname van PFA past in de groeistrategie van Valk Solutions. Karin Valk, algemeen directeur van Valk Solutions, legt uit: “Wij zijn vorig jaar in de fashion markt gestapt. De eerste 300 modewinkels draaien al volledig online en realtime op het ASPOS platform met mooie omnichannel functies. Door de overname van PFA kan Valk Solutions fashion klanten van winkelvloer tot distributiecentrum ontzorgen met een unieke en kosten efficiënte oplossing.”

Peter Vogelaar, directeur en aandeelhouder van PFA Group: “Onze klanten en medewerkers komen bij Valk Solutions in goede handen. Net als bij PFA wordt ook bij Valk Solutions met vakmanschap en gedrevenheid gewerkt aan mooie oplossingen voor klanten. We merken dat fashion retailers er in toenemende mate voor open staan om technologie voor zich te laten werken. Door samen te gaan met Valk Solutions kunnen we aan deze ontwikkeling een extra boost geven.”

Over Valk Solutions

Valk Solutions heeft meer dan 5.000 actieve gebruikers op haar omnichannel cloud platform ASPOS in de Benelux en Duitsland. Jaarlijks verwerkt het platform zo’n 200 miljoen online transacties met een totale winkel omzetwaarde van circa 2 miljard euro. Het platform voorziet in een suite van applicaties die online en realtime op een centrale data engine werken voor een omnichannel klantervaring. Het familiebedrijf uit Montfoort bestaat 30 jaar en is actief in diverse branches, onder andere fashion, food, beauty, doe-het-zelf, slijterij, convenience, boek en kantoor, dier en tuin.

Over PFA

PFA uit Geertruidenberg is al meer dan 25 jaar gespecialiseerd in ERP oplossingen en warehouse management voor fashion retailers. Het door PFA ontwikkelde ERP systeem ProFashionAll stroomlijnt het inkoopproces en verzorgt een efficiënte logistieke afhandeling. Klanten als Aktiesport, Perry Sport, CoolCat, America Today, Scotch & Soda, Nelson, Miller & Monroe, Terstal en Wibra werken met ProFashionAll.

Binnen Valk Solutions blijft PFA als zelfstandig onderdeel opereren. Contractafspraken worden gerespecteerd en klanten behouden hun vertrouwde contactpersonen in het PFA team.