SPAR opent nieuwe vestiging van The Tosti Club in Enschede

SPAR city Enschede opent een nieuwe shop-in-shop van The Tosti Club. In deze SPAR-vestiging zijn vanaf 11 maart de Echte Tosti’s verkrijgbaar. Na de succesvolle start van de shop-in-shoplocatie van The Tosti Club in Zwolle breidt SPAR het succesverhaal van de The Tosti Club verder uit. Na deze opening zullen spoedig vestigingen in Amsterdam (Hobbemakade) en Hoorn hun deuren openen.

Nieuwe shop-in-shop 

De nieuwe locatie bevindt zich aan de Marktstraat 13 in SPAR city Enschede. Ondernemer Pim Meijer is verheugd dat hij de bekende tosti’s nu ook aan zijn klanten kan aanbieden. Hij zegt: “het toevoegen van The Tosti Club is een prachtige aanvulling op ons gemak-assortiment. Daarnaast hebben we ons assortiment verse grab & go producten enorm uitgebreid”.

Naast het reguliere foodassortiment zet SPAR groot in op foodservice en de daarbij behorende hospitality beleving voor haar gasten. Dat gebeurt door het voor klanten/gasten mogelijk te maken een vers bereide tosti van The Tosti Club of een vers belegd broodje, een verse salade of smoothie te bestellen of to go mee te nemen.

SPAR en The Tosti Club 

SPAR nam in oktober 2020 een meerderheidsbelang in The Tosti Club. Met de overname breidde SPAR zijn marktaandeel in het segment foodservice aanzienlijk uit. Volgens SPAR CEO John van de Ent is de aankoop van The Tosti Club een ‘logische stap’ geweest om te versnellen op foodservice-activiteiten en het gemak-concept in SPAR-vestigingen nog meer te laden. Van der Ent: ‘De tosti’s van The Tosti Club zijn van hoogwaardige kwaliteit en zijn bovendien een typisch Nederlands product. Als het aan mij ligt, groeit de tosti uit tot één van onze ‘signature products’, net zoals de rookworst dat is voor de Hema,’ vertelt Van der Ent.

De missie is om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van de tosti’s van The Tosti Club, zoals de ‘Asian’, ‘Spanish’ of ‘Italian’ maar ook de ‘Klassieker’ ham-kaas. Dat doet SPAR door in te zetten op groei. De focus ligt op het openen van nieuwe shop-in-shops. ‘Omdat wij zowel investeren in onze eigen franchiserestaurants als in shop-in-shop binnen de SPAR winkels, ontstaat er merkherkenning. Het product, de kwaliteit en het verhaal worden steeds belangrijker. The Tosti Club heeft een internationale uitstraling en daar hoort het versterken van het succesverhaal zeker bij.’

Het verhaal achter het succes

In 2015 opende The Tosti Club haar eerste deuren in Breda. Oprichter Jacco Heijkoop vervulde daarmee de droom van zijn zoon, Coen, die een passie heeft voor het gehele proces van brood: van het malen van meel in de molen tot het bakken van een tosti in de pan. Zijn passie blijkt een succesverhaal: Het resultaat The Tosti Club. Vijf jaar later hoort The Tosti Club bij de snelst groeiende fast casual foodconcepten van Nederland. De populariteit van hun heerlijke “Echte Tosti“ zal razendsnel doorgroeien samen met SPAR. De tosti is voor iedereen, maar is ook voedzaam en bovendien verrukkelijk. Daarnaast staat gemak centraal, een tosti moet snel en makkelijk zijn.

Locaties 

De eerste locatie van The Tosti Club werd in 2015 geopend aan het Van Coothplein in Breda. Na een jaar volgde een tweede locatie ook in Breda: The Tosti Club Vlaszak. Een aantal jaren verder heeft de keten dertien locaties, restaurants en shop-in-shops, waaronder: Arnhem, Breda Van Coothplein, Breda Vlaszak, Den Bosch, Den Haag Leyenburg, Lelystad, Leeuwarden, Middelburg, Nijmegen, Nuland, Rotterdam en Zwolle. Zelfs langs de snelwegen vind je al de Echte Tosti’s.

The Tosti Club & Partners

The Tosti Club werkt sinds het begin hard aan de kwaliteit van hun producten. Brood is dan ook de basis van een goede tosti, het 18mm dikke wit en bruin brood zijn van de allerbeste kwaliteit. Met dit brood maakt The Tosti Club niet alleen tosti’s, ook sandwiches en slices (Dutch pizza) zijn verkrijgbaar in de restaurants. The Tosti Club heeft zijn eigen koffiebonen onder de naam Club Coffee, all day breakfast, smoothie bowls en heerlijke pastries op de menukaarten staan.

Voor het maken van de signature tosti’s zijn producten van hoge kwaliteit essentieel. Daarom werkt The Tosti Club met bijvoorbeeld Beemsterkaas voor verschillende kaassoorten, ambachtelijk gebakken uniek eigen tostibrood en speciaal voor haar bereide vleesproducten van de hoogste kwaliteit. En niet te vergeten zijn eigen The Tosti Club Sauce.

Duurzaamheid 

Verspilling: de korstjes van ons eigen The Tosti Club brood worden opgehaald door plaatselijke kinderboerderijen. Brood van gisteren wordt voordelig verkocht waardoor er een zerowaste cyclus ontstaat.

Too good to go

Door samen te werken met Too Good To Go brengen wij onze waste terug naar minder dan 5%. Red een maaltijd via Too Good To Go en maak het verschil.

Over SPAR

SPAR Holding B.V. is gevestigd in Waalwijk en is in Nederland merkhouder van de buurtwinkel-formule SPAR. In totaal gaat het om ruim 300 winkels die worden gerund door zelfstandige ondernemers. SPAR Holding is aangesloten bij inkooporganisatie Superunie. 

SPAR is dé winkel voor het dagelijks gemak en creëert betrokkenheid in de buurt. Opgericht in Nederland in 1932 door Adriaan van Well. Met ruim 13.000 winkels in 48 landen is SPAR een van de grootste foodretailers ter wereld. In Nederland heeft SPAR winkels in wijken en dorpen (SPAR buurt) en stad (SPAR city en SPAR city small), op vakantieparken (SPAR enjoy) en bij universiteiten (SPAR university) en tankstations (SPAR express).