The Read Shop opent 1e XL variant

Op 2 november is in Hoogeveen de The Read Shop XL geopend. Vanuit de gedachte ‘Lokaal ondernemen met landelijke slagkracht’ ontwikkelden RDC en !pet uit Hoogeveen samen met A-merk leveranciers een XL variant van The Read Shop. Deze formuledifferentiatie van The Read Shop is vooral geschikt voor de middelgrote plaatsen in Nederland. Op ruim 500 m2 wordt in deze formule de wereld van lezen, schrijven, geven en krijgen gepresenteerd.

Robert Sonder, directeur van de eerste The Read Shop XL winkel in Hoogeveen, wil graag meer van dergelijke winkels openen in Nederland: “The Read Shop is een formule met visie en toekomst. Ik ben er trots op om de eerste XL te mogen openen in Nederland!”

“The Read Shop XL heeft een inspirerend assortiment waarbij beleving, duurzaamheid en authenticiteit de boventoon voeren. Uiteraard is een veelvoud van de aanwezige voorraad direct in de winkel te bestellen en ligt het klaar in de winkel of wordt het thuisbezorgd. In de Coffee Kitchen van Jacob Douwe Egberts kan de consument een koffie of thee bestellen en daarmee door de winkel lopen of plaatsnemen aan de boomstamtafel. Er is ook een kinderhoek ingericht en is er een ruim assortiment aan lokale producten te vinden”, vertelt een woordvoerder van de formule.

Tweede leven

“Bij de verbouwing hebben we, voor mens en milieu, zoveel mogelijk bestaande materialen hergebruikt. Vanuit die groene gedachte is ook het concept ‘Uitgelezen’ geïntroduceerd. Consumenten kunnen hun actuele boeken terugbrengen naar de winkel en daar tot 40% van de waarde voor retour krijgen. Deze boeken krijgen een tweede leven en staan in de winkel te koop in speciaal daarvoor gereserveerde kasten”, aldus de woordvoerder. 

Bekijk ook