Ombouw Agrimarkt naar Jumbo start per 1 november

Met ingang van 1 november gaat Jumbo 3 van de 6 aangekochte Agrimarkt supermarkten ombouwen naar de Jumbo formule; de Agrimarkt in Goes krijgt een nieuwe bestemming als Jumbo Foodmarkt. Medio november heropenen de vestigingen in Roosendaal, Vlissingen, Middelharnis en Goes onder de Jumbo vlag. 

Overeenstemming

De Agrimarkt Terneuzen en Oud-Beijerland gaan verder als Lidl. Jumbo heeft met deze partij overeenstemming bereikt over de overname van het vastgoed en de exploitatie van de winkels. Ook alle medewerkers van die vestigingen gaan over naar de nieuwe eigenaar; zij behouden hun bestaande arbeidsvoorwaarden. Op donderdag 31 oktober gaan de Agrimarkt supermarkten in hun huidige vorm dicht. 

Overname

De overgenomen supermarkten van Agrimarkt bevinden zich allemaal in Zuidwest Nederland. Half juli bereikten coöperatie CZAV, de toenmalige eigenaar van Agrimarkt, en Jumbo overeenstemming over de overname van de regionale supermarktketen. In een eerder stadium hadden de ondernemingsraden van CZAV en Jumbo al een positief advies gegeven over de overnameplannen. De Autoriteit Consument & Markt heeft de overname onlangs goedgekeurd.
 

Bekijk ook