Nieuw distributiecentrum in Woerden mijlpaal voor Jumbo

Het nieuwe Jumbo distributiecentrum in Woerden is dit weekend officieel geopend door Colette Cloosterman-van Eerd, CCO en mede-eigenaar van het familiebedrijf, en Karel de Jong, directeur Supply Chain van Jumbo Supermarkten.

Het voormalige C1000 distributiecentrum heeft een metamorfose ondergaan vanwege de overname van C1000 door Jumbo Supermarkten. "De opening van dit nieuwe distributiecentrum is echt een mijlpaal voor Jumbo", aldus Colette Cloosterman-van Eerd. "Het kenmerkt de enorme groei die wij doormaken. Bovendien is dit het eerste C1000 distributiecentrum dat is omgebouwd tot een Jumbo distributiecentrum. Wij beschikken nu over 3 regionale distributiecentra en 2 landelijke magazijnen met een totaaloppervlakte van 192.800 m2.

In 2015 zal dit aantal uitgegroeid zijn naar 5 regionale distributiecentra en 2 landelijke magazijnen met een totale oppervlakte van 274.000 m2."Het distributiecentrum is met 42.000 m2 het grootste distributiepand van Jumbo. Uniek is dat het centrum is opgebouwd uit 2 verdiepingen. Vrachtwagens krijgen via het dak van de eerste verdieping toegang tot de tweede laag. Het centrum is voorzien van een nieuwe inrichting, een groter assortiment en een nieuw automatiseringssysteem. Daarnaast staat het Jumbo logo op de gevel. Ook de 40 Jumbo vrachtwagens in het wagenpark van DC Woerden dragen de gele Jumbo kleur. "De wagens gaan ongeveer 150 ritten per dag maken", legt Karel de Jong uit. "Het centrum heeft ruim 5.000 verschillende artikelen op voorraad en voorziet 105 Jumbo supermarkten in het westen van het land van hun assortiment. Dit aantal zal in 2015 uitgroeien naar 160 winkels." In het nieuwe distributiecentrum werken ongeveer 650 medewerkers.