Mobiliteitsplatform Bolt lanceert Bolt Franchise

Mobiliteitsdienst kondigt uitbreidingsplannen naar Azië, Australië en Latijns-Amerika aan

Bolt, het toonaangevende Europese mobiliteitsplatform, lanceert vandaag Bolt Franchise om betaalbare, gemakkelijke en verantwoorde vervoer- en bezorgdiensten aan meer gebruikers wereldwijd aan te bieden. Lokale ondernemers kunnen dankzij de franchiseformule  in het desbetreffende land een bedrijf opbouwen, terwijl zij gebruik maken van de toonaangevende technologie en expertise van het bedrijf uit Estland. Bolt is het eerste mobiliteitsplatform dat nu wereldwijd een franchiseprogramma lanceert voor personenvervoer op aanvraag (ride-hailing) en maaltijdbezorging.

De nieuwe franchiseformule draagt bij aan groei buiten de kernmarkten in Europa en Afrika, naar nieuwe regio’s als Latijns-Amerika, Australie en Azie. 

Nikita Utkins, Franchise Expansion Manager bij Bolt hierover: “We hebben het aantal klanten in 2020 bijna zien verdubbelen tot 50 miljoen gebruikers in 40 landen en 200 steden. We zijn verheugd om vanaf vandaag met onze nieuwe franchiseformule miljoenen nieuwe klanten in regio's zoals Azië-Pacific, Latijns-Amerika en daarbuiten te voorzien van onze ride-hailing-, micromobilteit- en maaltijdbezorging diensten.''

Bolt gaat samenwerken met erkende franchisenemers voor het runnen van diens mobiliteitsdiensten in hun eigen markt. Ondernemers die toetreden tot Bolt Franchise hebben de leiding over de lokale activiteiten, zoals marketing, klantenondersteuning en onboarding van chauffeurs en koeriers. Bedrijven kunnen ervoor kiezen om samen te werken met Bolt om een of meerdere diensten te lanceren, waaronder ride-hailing, maaltijdbezorging en micromobiliteit met E-scooters en elektrische fietsen.

Het franchiseprogramma is gebaseerd op de ervaring van Bolt met langdurige samenwerkingen met partnerorganisaties, die de lokale activiteiten in geselecteerde markten beheren.

Utkins: “Ondanks de groeiende populariteit van on-demand services in de afgelopen jaren, is er nog steeds een enorm potentieel voor innovatie in de industrie. Wij zien dit terug in onze succesvolle samenwerkingen met lokale ondernemers in landen als Mexico, Rusland en Saoedi-Arabië. Met Bolt Franchise geven wij lokale ondernemers toegang tot technologie van wereldklasse en kunnen we miljoenen mensen voorzien van betere dienstverlening."

Over Bolt

Bolt is het toonaangevende Europese mobiliteitsplatform uit Estland met een focus op het makkelijker, sneller en verantwoord maken van reizen in de stad. De diensten van het bedrijf variëren van taxiritten tot micromobiliteit en maaltijdbezorging. Bolt heeft meer dan 50 miljoen gebruikers in meer dan 40 landen in Europa en Afrika. Zijn diensten variëren van rijden tot micromobiliteit met e-scooters en elektrische fietsen tot eten en pakketbezorging.

Alle ritten van Bolt in Europa zijn 100% CO2-neutraal als onderdeel van Bolt's Green Plan, een langetermijnverbintenis om de ecologische voetafdruk van het bedrijf te verkleinen.