Klanten van Cikam aan het woord

Het is alweer 7 jaar geleden dat de eerste contacten tussen Andrew Citroen van Cikam en Dave Everaers van Marti Orbak Software werden gelegd. Beide ondernemers waren er toen al van overtuigd dat het koppelen van een gesloten betaalsysteem met de software van de POS de toekomst was. 

Dave Everaers vertaalde dit naar een koppeling tussen het Cikam Easy Cash gesloten betaalsysteem en de Cash-it bakkerijkassa van Marti Orbak. Een unieke oplossing van hard- en software die er in Nederland nog niet was. Dit is het 50e systeem dat gezamenlijk is geïnstalleerd. 

1e installatie bij Bakkerij Renzema

De eerste installatie vond plaats in september 2015 bij Bakkerij Renzema in Amsterdam. Remko Renzema vertelde destijds over het systeem: “We vonden het eerst heel normaal om met onze handen aan het geld en het brood te zitten, maar sinds we met het Cikam Easy Cash systeem werken vinden we dat vies en is deze oplossing veel hygiënischer. Dat vinden de klanten ook. Daarnaast hoeven we de kassa niet meer te controleren en na te tellen. Dat scheelt ons veel tijd waardoor we onze tijd kunnen besteden aan broodjes bakken, wat we het leukste vinden!”

50e installatie bij Bakkerij Van Vessem

Deze innovatie bleek een groot succes en na 7 jaar is inmiddels het 50e gesloten systeem in combinatie met Marti Orbak software geïnstalleerd bij Bakkerij Van Vessem in Amsterdam. Jos Huybregts, eigenaar van Van Vessem bakkerijen, vertelt: “Met de komst van de Cikam Easy Cash systemen hebben wij geen stress meer over het contante geld, omdat alles wordt geregistreerd. Onze controller heeft op afstand inzicht in en controle over al het contante geld. Hij kan dan ook zelf bepalen of er geld afgestort moet worden ed. Daarnaast is het ook veel veiliger voor onze medewerkers. Kortom, ontzorging voor iedereen!”

Oplossing ontzorgt de bakkers

Beide bedrijven werken prettig samen en hebben inmiddels de nodige bakkerijen overtuigd van het nut van deze oplossing. Dave vertelt: “Waar gewerkt wordt met contant geld en een open kassalade bestaat de kans dat er kasverschillen ontstaan. Het uitzoeken van kasverschillen kost veel tijd en geeft onrust. Met de combinatie van de Easy Cash en de Cash-it koppeling behoren deze zorgen tot het verleden.” 
Andrew hoort hetzelfde van de bakkers die het systeem gebruiken. “Het geeft geen zorgen om cash geld voor de bakkers, zeker als ze meerdere vestigingen hebben en dus niet overal persoonlijk controle kunnen houden. Het is leuk om te zien dat we ze met deze oplossing kunnen helpen om efficiënter, veiliger en hygiënischer te werken”, aldus Andrew. 

Foto v.r.n.l.: Dave Everaers (Marti Orbak Software), Renee Hoeve (Bakkerij Van Vessem), Andrew Citroen (Cikam)

Cikam biedt oplossingen om contant geld op een veilige, efficiënte en hygiënische manier te verwerken. Cikam is actief in alle branches waar contant geld omgaat, zoals (fast)food, retail, leisure en petrol.