Help! Mijn franchisenemer wil een 2e vestiging

Van single- naar multi-unit franchise is een traject vol uitdagingen. Financieel adviesbureau Kern Management en Advies heeft zich gespecialiseerd in de stap van één naar meerdere vestigingen per franchisenemer. Oprichter en managing partner Arjan Evers licht een tipje van de sluier op van de doordachte methodiek.

“Met multi-unit franchising groei je sneller. Het is beter en eenvoudiger je huidige franchisenemers op te leiden naar een hoger niveau, in plaats van nieuwe franchisenemers te blijven zoeken. Dat wordt ook steeds meer zoeken naar een speld in een hooiberg.”

3 Pijlers

De basis in dit ‘turnaround management’ vormen de pijlers: personeel, proces en product. De ondernemer en zijn mensen op de werkvloer moeten de verandering willen en kunnen doormaken. Het bedrijf moet het operationele, administratief-financiële, commerciële en juridische proces op orde hebben. En het product moet goed leverbaar zijn en van betrouwbare kwaliteit. Zijn deze 3 onderdelen in orde, dan leidt dat tot een tevreden klant en daar draait het uiteindelijk om. Want er dient genoeg vraag naar het product te zijn om de uitbreiding te rechtvaardigen.

Help! Mijn franchisenemer wil een 2e vestiging

Tijdens het Franchise+ Event zal Arjan Evers hier meer over vertellen in zijn sessie ‘Help! Mijn franchisenemer wil een 2e vestiging’.  Bekijk hier meer informatie over het Franchise+ Event en om je aan te melden.