Franchiseformules goed vertegenwoordigd in Horeca Top 100

2016 gaat de boeken in als het beste jaar ooit in de geschiedenis van de Misset Horeca Top 100. De omzet groeide met 9,5% naar €6,86 miljard. De groei was zelfs sterker dan in 2007, het jaar voor het uitbreken van de financiële crisis. 

In de top 100 zijn diverse franchiseformules goed vertegenwoordigd. Zo staat McDonald's op de 1e plek met een omzet van €732 miljoen en een omzetgroei van 8,6%. 

Franchiseformules die in de ranglijst staan vermeld zijn onder andere: Domino’s Pizza, HEMA, New York Pizza, De Beren, Subway, FEBO, Bagels & Beans, Ladage Beheer, ’t Zusje, Spare Rib Express, Taco Mundo, Intratuin en Verhage. Bekijk hier de gehele ranglijst

Nieuwkomer in de ranglijst: Kwalitaria

Kwalitaria is dit jaar voor het eerst genoteerd in de jaarlijkse ranglijst van grootste horecabedrijven van Nederland. De nieuwkomer schiet naar plaats 32 met een omzet van 53,1 miljoen euro. 

Kwalitaria heeft de omzet in 2016 met ruim 11% zien stijgen ten opzichte van 2015. Martijn Boone, marketing manager, vertelt waar de omzetgroei vandaan komt: “We groeien sterk in het aantal winkels en daarnaast zien we een duidelijk verband tussen de introductie van onze concepten en de stijging van het aantal transacties en de gemiddelde besteding. De landelijke introductie van onze burgers met vers gehakt van MRIJ-runderen was bijvoorbeeld een groot succes. Daarnaast zijn er meer locaties aangesloten bij ons bezorgconcept zodat consumenten ook makkelijk online kunnen bestellen. We blijven doorgroeien en verwachten dus ook te blijven stijgen in de ranglijst!”